En kolay demir tatlısı tarifi! Demir tatlısının püf noktaları

Misafirlerinize sunabileceğiniz sunumu şık ve tadı muhteşem bir tatlı tarifi arıyorsanız Demir tatlısı tam size göre. Görünümü ile sofraların vazgeçilmezi olan enfes demir tatlısı Erzurum yöresine ait.

Erzurum Mutfak Kültüründe ayrı bir yeri olan Asya, Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya kadar ün salan, aynı zamanda o ülkelerde üretilen Demir Tatlısı’nın mutfak kültüründe önemini ortaya çıkarmaktır. Aynı zamanda bölgede evlerde üretilmesine rağmen, şehirde faaliyet gösteren restoranlarda gerekli ilgi görmemiştir. Yapılan araştırmayla Demir Tatlısının turistlik tanıtımına ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara öneriler getirmektir. Demir tatlısı daha çok Erzurum yöresinde yapılan hafif bir tatlıdır. Adını yapılırken kullanılan demir kalıptan alıyor. Çok az malzemeyle yapılan bu tatlının yapımı da oldukça kolay. Kalıplarla yapılan demir tatlısı görünümüyle de dikkatinizi çekecek. Ayrıca her damak zevkine uygun olduğu için misafirlerinize rahatça sunabileceğiniz harika bir lezzet. Tarifi yazımızın detaylarında.

DEMİR TATLISI:

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI

Şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırın. Kaynamaya yakın üzerine bir-iki damla limon sıkın.

Bir kabını içine yumurta, tuz, nişasta, su, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce karıştırın.

Hamur kıvamını aldıktan sonra kalıp yardımıyla şekil verin.

Demir kalıplar genelde tercih ediliyor.

Daha sonra yağı ocağa alıp kızdırın. Yağ kızdıktan sonra hazırladığınız hamurları yağda pişirin.

Hepsini pişirdikten sonra bir tepsiye dizin ve üzerine şerbeti dökün. Şerbet iyice çektikten sonra ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun... 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0