En pratik kavuk poğaça nasıl yapılır? Kavuk poğaçanın püf noktaları

Şık sunumu ile gören herkesin çok beğeneceği kabuk poğaça, farklı tarifleri denemeyi sevenler için oldukça ideal bir seçim olacak. Sosyal medyada popüler olan kavuk poğaça altın günlerinde ya da 5 çayında afiyetle tüketebileceğiniz bir tarif. Siz de evde kabuk poğaça pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

Bayatlamayan, şekliyle kendine hayran bırakan nefis mi nefis kavuk poğaça adeta tarif defterinizi süsleyecek. Milföy hamuru kıvamında olan kavuk poğaça çıtır çıtır tadıyla ister kahve yanı ister çay saatlerine çok yakışıyor. Kavuk poğaçanın doyurucu olması için patatesli tarifini sizlere sunuyoruz. İçerisine ekleyeceğiniz farklı lezzetlerle sofralarınıza getirebileceğiniz kabuk poğaçanın pratik tarifi haberimizin detaylarında. Kolay kolay bayatlamadığı için yanınıza alıp, çantanıza atıp, nefis bir atıştırmalık şeklinde de tüketebilirsiniz. Bu sevimli ekmekçiklere benzeyen kavuk poğaçanın hazırlama süresi biraz beklemeli. 

Kremalı poğaça nasıl yapılır? En kolay kremalı poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERKremalı poğaça nasıl yapılır? En kolay kremalı poğaça tarifi

KAVUK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı instant maya

Arası için;

200 gram tereyağı

İç harcı için;

2 adet haşlanmış patates
100 gram rendelenmiş beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Yaş mayalı poğaça nasıl yapılır? En kolay mayalı poğaçanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERYaş mayalı poğaça nasıl yapılır? En kolay mayalı poğaçanın püf noktaları

kavuk poğaça tarifi

kavuk poğaça tarifi

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içerisine hamur için tüm malzemeleri koyarak ele yapışmayacak şekilde yoğurun.

Hamur toplanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.

Beklettiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölerek, bir merdane yardımıyla ince dikdörtgen olacak şekilde açın.

Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz tereyağını sürüp üç kat hamuru üst üste koyun ve tekrar dikdörtgen olacak şekilde açın. Toplamda üçer katlı iki hamur elde etmelisiniz.

En kolay hamur mayalama yöntemi! Çok amaçlı mayalı hamur tarifi! Mayalı hamurun gazını alma...İLİŞKİLİ HABEREn kolay hamur mayalama yöntemi! Çok amaçlı mayalı hamur tarifi! Mayalı hamurun gazını alma...

Sonrasında iç harcı hazırlayabilirsiniz. Patatesleri geniş bir kaseye koyup, çatalla güzelce ezin. Patateslere beyaz peynir, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Hamurlardan 2 cm genişliğinde şeritler kesip rulo sarın. Ruloları elinizle bastırarak açın ve ortalarına iç harcından koyup büzerek kapatın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Minimalist ev nasıl olur? En trend minimalist ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Minimalist ev nasıl olur? En trend minimalist ev dekorasyonu önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0