Enfes çevirme pilav nasıl yapılır? Sebzeli çevirme pilav tarifi

Sofralarınıza ana yemek olarak hem ara sıcak hem de sulu bir yemek hazırlamak istemiyorsanız mutlaka çevirme pilavını denemelisiniz. Yapımı oldukça kolay çevirme pilav tadı ile lezzetin doruklarına çıkaracak türden. Siz de akşam yemeğinde çevirme pilav hazırlamak için mutlaka hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

Çevirme pilav Hatay mutfağının en sık yapılan tarifleri arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık ailelerin sıklıkla pişirdiği çevirme pilav tek bir ana yemek için oldukça doyurucu ve pratik. İsteğe göre değişen malzemeleriyle göz dolduran çevirme pilavı sizde kolay bir akşam yemeği için mutlaka deneyebilirsiniz. İki kişilik dahi pişirildiğinde muhteşem olan çevirme pilavın tarifi sadece yasemin.com'da!

Sucuklu İspanyol pilavı nasıl yapılır? Meşhur İspanyol pilavı tarifiİLİŞKİLİ HABERSucuklu İspanyol pilavı nasıl yapılır? Meşhur İspanyol pilavı tarifi

ÇEVİRME PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
5-6 küçük boy tavuk butu
Tuz
Karabiber
Pirinçlerin üzerini çok az geçecek kadar butların haşlama suyu

çevirme pilav nasıl yapılır

çevirme pilav nasıl yapılır

YAPILIŞI

Patlıcanları alaca bir şekilde soyarak kararmaması için suyun içerisine koyun. Bu sırada tavukların derisini çıkararak, bol suyun içerisinde haşlayın.

Öncelikle üzerine eklenen sebzeleri hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Biberleri sote şekilde doğrayın. Az yapın içerisinde hafif rengi dönene kadar karıştırın.

En kolay firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının püf noktaları ve faydalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının püf noktaları ve faydaları

Ardından patlıcanları kurulayıp yağın içerisinde kızartın.

Haşlanan tavukların suyunu süzüp, az yağda kızartın.

Tavuklar kızarınca üzerine kızartılan patlıcanlar ile biberler dizilir ve kaşık ile üzerlerine bastırılır.

En üst kısma pirinç gelecek şekilde dizdikten sonra kaşıkla bastırın. Pirinçlerin üzerine tavuğun kaynar olan suyundan üzerini çok az geçecek kadar ilave edin.

En son tuz ve karabiberi ekleyerek kaynamaya bırakın. Ardından kısık ateşte piştikten sonra ocaktan alın.

Pilav tenceresini servis tabağının üzerine ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0