Enfes Güllabiye tatlısı nasıl yapılır?

Osmanlı sofralarından hiç eksik olmayan ve Osmanlı zamanında özel misafirlere ikram edilen enfes Güllabiye helvası, adeta şifa kaynağı. Yapımı oldukça pratik olan Güllabiye tatlısı, kokusu ve tadıyla damakları şenlendirecek. Peki nasıl yapılır Güllabiye tatlısı? Güllabiye tatlısının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Saray mutfağının vazgeçilmezi helva olduğunu herkes bilir. eçtiğimiz yüzyılın ortalarına kadar Edirne'de sürdürülmüş “Helva sohbetleri” geleneğinin zenginlik göstergesi bir ikramdır. Osmanlı zamanında mutfaklardan eksik olmayan Güllabiye tatlısının enfes tarifi sadece yasemin.com'da!

GÜLLABİYE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

60 gram tuzsuz badem
300 ml bal
100 gram tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için;

Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye tatlısı

Güllabiye tatlısı

YAPILIŞI

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.

Geniş bir tencereye balı alıp, kısık ateşte tereyağı ile karıştırın. Daha sonra nişatayı suyla inceltip, tencerenin içerisine aktarın. Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gül suyunu ilave edin.

Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin. 

Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Evde çim adam yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Evde çim adam yapmanın püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0