Nefis badem çorbası nasıl yapılır?

Osmanlı Saray mutfağının en leziz ve doyurucu tariflerinden biri olan badem çorbası, sevilen ve en bilinen tatlarından biridir. Genellikle birçok kişinin bilmediği ancak deneyince çok sevdiği badem çorbasını evde kolayca pişirebilirsiniz. Nasıl mı? Badem çorbasının en pratik tarifi haberimizde.

Ana vatanı Orta Asya olan badem, Orta Asya'dan bu yana Türklerin yeme alışkanlıkları içerisinde kendisine yer bulmuş, çorba olarak Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkmaktadır. Sıradan çorbaları unutturan ve tadı muhteşem olan badem çorbasını pişirmek için siz de geç kalmayın. Osmanlı dönemlerinde padişahların sık sık yapılmasını istediği badem çorbası sağlık açısından da çok faydalı.

BADEM ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 ml. pastörize süt
100 ml. et suyu
50 gram tane badem
100 gram toz badem
1 adet acı badem
5 gram tuz
40 gram un
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Servisi için;

2 yemek kaşığı nar tanesi

Badem çorbası tarifi

Badem çorbası tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine sür ve et suyunu alıp kaynayana kadar ağzını kapatın.

Bu sırada kabuksuz, tane halindeki çiğ bademleri, bir adet acı bademle birlikte mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin.

Kaynayan süt karışımından bir miktar alıp karıştırma işlemine devam edin.

Acı badem ve çiğ bademlerin tadını alan az miktardaki sütlü et suyunu bir tülbent yardımıyla süzüp, çorba tenceresine aktarın.Toz badem eklediğiniz çorba karışımını kısık ateşte kaynatın.

Azar azar eklediğiniz unla bağladığınız çorba karışımını tuzunu ekledikten sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Pişen çorbayı kaseye alıp üzerine badem taneleri ve narla beraber servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun...

Yeşil domatesin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil domatesin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0