Çok kolay ve lezzetli buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?

Buzlukta saklanan aperatif tarifler her zaman hayat kurtarır. Genellikle yaprak sarma, sigara böreği ya da daha birçok saklansa da şimdi sizlere buzlukta saklanabilen enfes bir pasta tarifini veriyoruz. Kolayca ikram edebileceğiniz buzluk pastası yaz aylarının da vazgeçilmezi. Peki buzluk pastası nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında.

Havaların sıcaklığını hissettirmeye başladığı günlerde sizleri her ısırıkta ferahlatacak bir tarif arıyorsanız bu pasta tam size göre! Ani tatlı krizlerinde, davetsiz misafirlerde, ya da kurduğunuz sofraya tatlı yapmaya üşendiğinizde buzluk pastası imdadınıza yetişiyor. Ağızda dağılan kıvamı, göz dolduran lezzetiyle adeta kendine hayran bırakan ve kaşık kaşık yediren enfes buzluk pastasını mutlaka siz de denemelisiniz.

BUZLUK PASTASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
1 adet kivi
2 yemek kaşığı damla çikolata

Sosu için;

4 yemek kaşığı toz çikolata sosu
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

buzlukta saklanabilen pasta

buzlukta saklanabilen pasta

YAPILIŞI

Öncelikle krem şantiyi hazırlayarak başlayın. Kasenin içerisinde sütle krem şantiyi karıştırın. Kıvam alınca derin bir kabın içerisine aktarın.

Üzerine bisküvileri kırıp, muz ve kiviyi ilave edin. Bir kere karıştırdıktan sonra damla çikolatayı da ilave edin. Homojen olana kadar karıştırdıktan sonra ayrı bir kasenin içerisini streç filmle kaplayın.

İçine hazırladığınız karışımı boşaltın, buzlukta bir gece beklettikten sonra servis edeceğiniz zaman çıkartıp bir servis tabağın alın.

Çikolata sosu bir bardak sütle sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ateşte karıştırıp, altını kapatın. Tamamen soğuyana dek ara ara karıştırıp, kabuk tutmasını engelleyin.

Pastanızın üstüne soğumuş olan çikolata sosu gezdirin, antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0