Kıymalı mantar çorbası nasıl yapılır? En kolay kıymalı mantar çorbası tarifi

Hazır çorbalar arasında en çok tüketilen mantar çorbasını evde de kolayca yapabilirsiniz. Kıvamıyla doyuran, lezzetiyle adeta kaşık kaşık yediren mantar çorbasının pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte kıymalı mantar çorbası tarifi:

Kültür mantarı, sote yemeklerine yakışan tadı adeta minik et parçası gibi damaklarda iz bırakan bir besindir. Üstelik vücut sağlığı açısından vitamin deposu aynı zamanda hastalıklardan koruyan mantar ile muhteşem bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı çok pratik ve sofraların baş tacı olacak enfes kıymalı mantar çorbasının tarifi yasemin.com'da!

  • Düzenli mantar tüketimi enfeksiyon riskini azaltarak, içerdiği polisakkaritler ve D vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarında ve tip2 diyabette oluşan iltihaplanmalara karşı ve de vücudun herhangi bir organında oluşabilen iltihapları, mantar IL-10 (interlökin-10), IL-12 (interlökin-12), ve IFN-y (interferon-gama) başta olmak üzere pro-enflamatuvar moleküllerinin üretimine baskı yaparak azalmasına fayda sağlıyor.

En kolay kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası tarifi

KIYMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kültür mantarı
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

Dereotu

kremalı mantar çorbası

kremalı mantar çorbası

YAPILIŞI

Öncelikle mantarları bol suyun içerisinde güzelce yıkayın. Daha sonra iri iri doğrayarak derin bir çorba tenceresinde tereyağıyla beraber kavurun. Mantarları soteledikten sonra kıymayı ekleyin.

Ezdiğiniz sarımsak ve unu ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.

Topaklanmaması için sürekli karıştırarak suyu ilave edin. 

Ardından tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar kapağını kapatın.

İnce ince kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0