Güllaç yaprağı ile börek tarifi! Güllaç yaprakları ile ne yapılır?

Ramazan ayının akıllara ilk gelen tatlısı güllaçtır. Peki size tatlı değil de bu sefer börek yapacağız desek? Kat kat serilen güllaç yapraklarından, kıyır kıyır tadıyla damakları şenlendirecek iç harcıyla göz dolduracak güllaç yaprağından börek tarifi vazgeçilmeniz olacak. Dilerseniz güllaç yaprağından börek nasıl yapılır bakalım. Detaylar aşağıda!

Güllaç yaprağı, nişastalı yufkadır. Un, mısır nişastası ve su ustaca bir araya getirilip kızgın tavada pişirilir ve güllaç yapraklarına dönüştürülür. Genellikle marketlerden hazır alınan güllaç yaprakları kısa sürede bayatlar ya da kırılarak kullanılmaz hale gelebilir. Bu yüzden sadece tatlı olarak değerlendirmek yerine börek olarak tercih edilmekte. Yumuşacık katların ortasında bolca kıymalı harç ve erimiş peynirlerle daha önce hiç tatmadığınız güllaç böreği vazgeçilmeziniz olacak. Peki güllaç böreği nasıl yapılır?

Osmanlı usulü güllaç nasıl yapılır? Osmanlı Mutfağı yöntemiyle güllaç püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü güllaç nasıl yapılır? Osmanlı Mutfağı yöntemiyle güllaç püf noktaları

GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ

GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ

KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

6-7 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
200 gram dil peyniri
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Güllaç yaprağı

Güllaç yaprağı

En kolay güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları neler?İLİŞKİLİ HABEREn kolay güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları neler?

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcını hazırlayın. Tavada  sıvı yağ ile minik küpler halinde doğranmış soğanları kavurun.

Ardından  kıymayı ekleyin ve iyice kızarana kadar kavurun. Son olarak baharatları ekleyip ocaktan alın.

Derin bir kase içerisinde oda ısısında süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.

güllaç

güllaç

Güllaç yapraklarını dörde ya da tepsinize göre parçalara kırın.

Yaprakları sıvı karışıma batırıp fırın kabına alın tepsini yarısına gelince dil peyniri ve kıyma harcının tamamını ortaya yaydırın.

Tepsi dolana kadar güllaçları sosa batırıp üzerine kapatın.

Kalan sosu tepsiye dökün üzerine susam ekleyip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

kolcu 2 yıl önce

Güllaç yaprağı nişastası çok zengin olduğundan aşırı gevrektir. Fırında kızardığı zaman paramparça dökülür. Geçiniz böyle tarifleri.

Alpi 1 yıl önce

Islatinca yumuşar ama