Leziz tavuklu mısır çorbası tarifi

Vitamini bol aynı zamanda lezzetli bir çorba ile tüm mikroplara veda etmek ister misiniz? Hem klasik tariflerden uzak hem de sofralara yakışacak olan tavuklu mısır çorbası adeta kıvamıyla göz dolduruyor. Peki nasıl yapılır tavuklu mısır çorbası? Tarifi yazımızda.

Klasik lezzetlerden uzak farklı tariflerle akşam sofralarını süslemek için sizlere enfes bir tarifimiz var. Sofraların en güzel ve şifalı başlangıcı olacak mısır çorbasının tavuklu tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Haşlanmış mısırın süt tadını verdiği, vitamini bol, pratik bir tavuklu mısır çorbası haberimizin detaylarında.

TAVUKLU MISIR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 su bardağı su
Yarım kemikli tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt

tavuklu mısır çorbası

tavuklu mısır çorbası

YAPILIŞI

Kemikli tavuk göğsünü bol suyun içerisinde yıkayın sonra derin bir tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar, suyu ekleyerek haşlayın. 

Bir kabın içerisinde terbiye malzemelerini güzelce karıştırın.

Haşlanan kemikli tavuk göğüs etini bir servis tabağına çıkartın. Deri ve kemik kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde ditin.

Tavuğun haşlama suyundan bir kepçe kadar alın ve yumurtanın kesilmemesi adına terbiye karışımı ile hızlı bir şekilde karıştırın.

Bu şekilde tavuk suyu ilave ederek ılıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Ditilmiş tavuk etlerini ekleyin.

Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve haşlanmış mısırı ilave edip kıvam alana  kadar orta ateşte pişirin.

Sıcak sıcak kurutulmuş ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0