Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurt çorbası yapmanın püf noktaları

Anadolu topraklarında sıkça yapılan yoğurt çorbası, genellikle tarlada çalıştıktan sonra tüm yorgunluğu, açlığı bastıran muhteşem bir lezzet. Yapımı basit olan yoğurt çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu akşam yemekte hangi çorbayı pişirsem diye düşünenlere özel enfes yoğurt çorbasının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Yoğurt,  besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Yoğurtla hazırlanan tarifler de bir o kadar faydalıdır. Bol besleyici ve sağlıklı bir çorba tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yaz kış fark etmeden her sofrada kendisine yer bulan bu çorba hastalara şifa olsun diye de sık sık yapılmaktadır. Püf noktalarına dikkat edildiği zaman yakalanan kıvamı ve lezzeti sayesinde herkesi kendine hayran bırakan yoğurt çorbasının tarifi bugünkü yazımızda.

Yoğurtla yapılan en kolay yemek ve hamur işi tarifleriİLİŞKİLİ HABERYoğurtla yapılan en kolay yemek ve hamur işi tarifleri

yoğurt çorbası tarifi

yoğurt çorbası tarifi

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

6 su bardağı su
3 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz ve kuru nane

yoğurt çorbası tarifi

yoğurt çorbası tarifi

En kolay düğün çorbası nasıl yapılır? Evde düğün çorbası yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay düğün çorbası nasıl yapılır? Evde düğün çorbası yapımı

YAPILIŞI

Öncelikle tencerenin içerisine suyu koyun ve kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suyun içerisine pirinç koyup, yumuşayana kadar bekletin. 

Ayrı bir kabın içerisinde yumurta, un ve yoğurdu karıştırın. 

Pişen pirinçlerin üzerine karışımı ekleyerek güzelce karıştırın. 10 dakikaya yakın pişirdikten sonra altını kapatarak, tuzu ilave edin.

Ilık hale geldikten sonra kuru naneyi ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0