Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? Ustasından muhteşem kuşkonmaz çorbası tarifi

Türk mutfağında çok fazla bilinmeyen ancak vitamin ve mineral bakımından oldukça faydalı besinlerden biri olan kuşkonmaz ile enfes bir çorba pişirebilirsiniz. Yapımı basit ancak kıvamıyla göz dolduran enfes kuşkonmaz çorbasının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kuşkonmaz A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından zengin, lifli olma özelliğiyle de bol bol tüketmemiz gereken sebzelerin başında geliyor. Mevsimi Şubat sonundan Eylül sonuna kadar uzunca bir süre olan kuşkonmaz aynı zamanda folik asit, fosfor ve potasyum içeriyor.  Çalılık ve dikenlerin arasında yetişen ve toplaması zahmetli olan kuşkonmaz, birçok derde deva olarak biliniyor. Tohum olarak da ekildiği gibi doğal olarak da kendiliğinden yetişen kuşkonmaz, ortalama 10-15 cm kadar uzayabilen, nisan ve mayıs aylarında toplanıp yenen bir bitki.  Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz gibi kuşkonmazla enfes çorbalar da yapabilirsiniz.Peki kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır?

Kuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmaz pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmaz pişirmenin püf noktaları

KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

450 gram kuşkonmaz
2,5 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı süt
1 adet defne yaprağı
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
35 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 dal taze kekik

kuşkonmaz çorbası

kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmazın faydaları nelerdir? Kuşkonmaz nasıl tüketilir? Kuşkonmaz hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERKuşkonmazın faydaları nelerdir? Kuşkonmaz nasıl tüketilir? Kuşkonmaz hangi hastalıklara iyi gelir?

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine tavuk suyunu, kuşkonmaz, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek güzelce karıştırın. 

Kaynamaya bıraktığınız çorbanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlenmesi için bırakın.

İçine attığınız defne yaprağını çıkarın ve mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Tencereye un ve sütü koyup karıştırdıktan sonra rendelenmiş muskatı katın.

Hazırladığınız püreyi tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra biraz taze kekik yaprağı, tereyağı, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.

Bir taşım kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0