En kolay etli türlü yemeği nasıl yapılır? Etli türlü yemeği

Akşam yemeğinde hem hafif hem pişirmesi kolay hem de lezzeti bol bir ana yemek tarifi arıyorsanız etli türlü tam size göre. Mevsimin en vitaminli sebzeleriyle beraber pişirebileceğiniz etli sebze türlüsünün tarifine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Etli yemekler denilince türlü, lezzeti ve bol minerali ile akıllara gelen seçenekler arasındadır. Hem lezzeti bol hem de kolayca yapabileceğiniz etli türlü yemeği, özellikle kadınların sık sık akşam yemeği için pişirdiği tariflerden biridir. Anadolu kültüründe sıkça rastladığımız türlü, özünde güveçte yapılan ve taş fırınlarda pişen, lezzetiyle damak çatlatan bir ana yemektir. Türlünün günümüzde yapılışıysa daha az zahmetli olmakla birlikte sofralarınızı renklendirmeye ve damaklarınızı şenlendirmeye aday. Siz de enfes bir etli türlü yemeği pişirmek için geç kalmayın. Püf noktalarıyla beraber etli türlü yemeğinin tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

En lezzetli etli yaz türlüsü tarifi için evde olan malzemelerden faydalanabilirsiniz. Türlü yemeğinin temelinde dana etiyle birlikte patlıcan, kabak, patates gibi sebzeler yer alıyor. Baharatlarla renklendireceğiniz türlünün yanına sıcak günlerinde buz gibi tüketebileceğiniz cacık ve sulu yemeklerin yanında vazgeçilmez olan pirinç pilavıyla mükemmel bir menü oluşturdunuz bile!

Köpoğlu nedir ve en kolay köpoğlu mezesi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKöpoğlu nedir ve en kolay köpoğlu mezesi nasıl yapılır?

ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı et
3 adet patates
3 adet patlıcan
Yarım kilo fasulye
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
Sıcak su

Pratik güveçte türlü yemeği nasıl yapılır? En kolay güveçte türlü tarifiİLİŞKİLİ HABERPratik güveçte türlü yemeği nasıl yapılır? En kolay güveçte türlü tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle etleri yıkayıp, yıkama suyuyla beraber pişirin. Yağına kaldığında tereyağını da katarak biraz kavurun.

Daha sonra ince ince doğranan soğanları, domatesleri de katarak 5 dakika daha kavurun.

Ardından salça ve sarımsakları da ilave ederek, bir iki kere karıştırın.

Patlıcanları alaca bir şekilde soyup küp küp kesin. Patatesleri de soyduktan sonra aynı şekilde kesebilirsiniz.

Ocakta olan karışımın içerisine kalan tüm malzemeleri ekleyerek pişmeye bırakın.

Sulu seviyorsanız su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

  • - Patlıcanlarınızı doğradıktan sonra tuzlu suyun içerisinde bekletirseniz acısı çıkacaktır.
  • Patlıcanlarınızı tencereye ilave etmeden önce normal su ile durulayıp kurutmalısınız.
  • - Patateslerinizi de öncesinde doğrayacaksanız onları da kararmamaları için suda bekletmelisiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0