En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Etli yemek değinildiğinde ilk akla gelen ve sulu bir şekilde sofralara servis edebilen tas kebabı, Osmanlı mutfağının baş köşesinde yer alan et yemeklerinden birisi olarak bilinmektedir. Yumuşacık etli enfes bir yemek arıyorsanız tas kebabını tercih edebilirsiniz. Tas kebabı tarifini evinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tas kebabı tarifini mevsim sebzeleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede, güveçte, normal çelik tencerede pişirebileceğiniz kolay tas kebabı tarifini bilmeyenler için açıklıyoruz.  Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.

En kolay Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabının püf noktaları

  • Tas kebabı pişirirken dikkat edilmesi gereken son püf noktası da yemeği kısık ateşte pişirmektir. Çok harlı ateşte piştiğinde tas kebabının etleri sertleşir. Bu nedenle yemeğinizi mutlaka kısık ateşte, ağır ağır pişirmelisiniz. Bu yemeğin suyunun da iyice lezzetlenmesini sağlamak açısından önemlidir.

 

TAS KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2, 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için;

Sıvıyağ

En kolay kirde kebabı nasıl yapılır? Orjinal kirde kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kirde kebabı nasıl yapılır? Orjinal kirde kebabının püf noktaları

tas kebabı nasıl yapılır

tas kebabı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Ayrı bir tencerede soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.

Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0