En kolay etli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının püf noktaları

Hem vitamin deposu aynı zamanda şifa kaynağı olan bir çorba tarifiyle daha karşınızdayız. Doyurucu ve besleyici çorbalar arasında listenin başında yer alan etli sebze çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Misafirlerinize kolayca pişerebileceğiniz enfes etli sebze çorbasının tarifine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Karbonhidrat ve proteinin bir arada bulunduğu etli sebze çorbası, oldukça lezzetli ve pratik bir çorbadır. Genellikle et suyu ile pişirmeyi deneyenlerin bu tarife bayılacağını biliyoruz. Küçük büyük demeden herkesin severek içeceği, sofraların enfes başlangıcı olacak etli sebze çorbasının tarifi bugünkü yazımızda. Yapımı çok basit olan etli sebze çorbası doyurucu özelliği sayesinde çok beğeniliyor. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan etli sebze çorbasını hazırlamak için siz de geç kalmayın. 

ETLİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram kuşbaşı et
3 bardak et suyu
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
1 adet biber
Pul biber
1 adet kabak
1 adet havuç
Tuz ve karabiber

Kremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktaları

sebze çorbası nasıl yapılır

sebze çorbası nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle etleri düdüklü tencerede haşlayarak tarife başlayın.

Etin suyundan 3 bardak ayırın. Daha sonra ayrı bir tencerede unu tereyağıyla beraber kokusu çıkana kadar kavurun.

Bu karışımın içine et suyunu koyup, kaynamaya bırakın.

Daha sonra etleri, kabakları, havuçları, kaynayan suyun içine atın.

Sebzeler pişene kadar kaynatın. Sebzeler piştiğinde karabiber ve tuzunu ilave ederek altını kapatın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0