Nefis mısır bulguru çorbası tarifi

Genellikle köy mutfaklarında pişen hem doyurucu hem de tadına doyum olmayan mısır bulguru çorbası bir kez tadına bakanların vazgeçilmezi oluyor. Siz de farklı çorbalarla sofralarınızın en nefis başlangıcını yapmak istiyorsanız mutlaka mısır bulguru çorbasını deneyebilirsiniz. Nefis mısır bulguru çorbası tarifi yazımızda.

Mısır bulguru, yüksek lif ve birçok vitamin içeriğinden dolayı sayısız faydaya sahiptir. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen mısır bulguru yörelere göre farklı farklı şekilde sofralara gelir. Sinop mutfağında yapılan tarifler arasında mısır bulguru çorbası, hem sindirimi kolaylaştırarak, göz sağlığını koruyor. Herkes tarafından bilinmeyen şifa kaynağı mısır bulguru çorbasını sizler de kolayca pişirebilirsiniz. Peki mısır bulguru çorbası nasıl yapılır?

MISIR BULGURU ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı mısır yarması
1 su bardağı Kuru fasulye
15 gram margarin
1 baş soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Tuz
Karabiber

mısır bulguru çorbası

mısır bulguru çorbası

YAPILIŞI

Mısır yarmasını ve fasulyeyi önceden ıslatın. Derin bir tencereye alıp suyun içerisinde haşlayın.

Ayrı bir tavaya yağları alıp, soğanlarla beraber güzelce kavurun.

İçerisine karabiber, tuz, pulbiber, domates salçası ve biber salçasını de katıp iyice soğanlar ölene kadar karıştırın.

Fasulyeyi ve mısır bulguru piştiğinden emin olduğunuzda tavadaki karışımın içerisine aktararak 20 veya 30 dakika kadar kaynatın.

Pişen çorbanın üzerine tekrar kavrulmuş tereyağı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0