Sütlü mercimek çorbası nasıl yapılır? En kolay sütlü mercimek çorbası

Lokantaların en nefis ve vazgeçilmez olan çorbası sütlü mercimek hem şifalı hem de çok doyurucu. Kıvamıyla misafirlerinize yapabileceğiniz klasik tariflerin dışında. Peki sütlü mercimek çorbası nasıl yapılır? Sütlü mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atın.

Mercimek, baklagiller familyasında yer alan Lens cinsine dahil dört türden biridir. Lens cinsi içinde bulunan tüm türler, mercek şekilleri ve yenilebilir tohumları sebebiyle topluca "mercimekler" olarak anılsalar da Lens culinaris, "mercimek" denildiğinde en çok akla gelen ve en sık tüketilen mercimek türüdür. Besin değeri yüksek olan mercimekle birçok çeşit çorba hazırlayabilirsiniz. İsterseniz tereyağlı, isterseniz lokanta usulü isterseniz de genellikle çok bilinmeyen sütlü tarifini deneyebilirsiniz. Evde yapabileceğiniz üstelik çok basit olan sütlü mercimek çorbası bugüne kadar yaptıklarınıza taş çıkaracak.

En kolay süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbası püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbası püf noktaları

SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1, 5 litre su
İsteğe bağlı tavuk suyu veya tavuk bulyon
Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle yağları tavaya alarak ısıtın. Ardından küçük doğranmış kuru soğanları ilave ederek kavurun.

Un soğanlı karışımın içerisine ilave ederek unun kokusu çıkana kadar karıştırın.

Üzerine de yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ilave edin.

Karıştırarak suyu ekleyin. Mercimekler pişene kadar kapağını kapatın.

Tavuk suyu veya tavuk bulyon ekleyerek 5 dakika kadar kaynatın.

Pişen çorbayı blenderdan geçirerek sütü ve tuzu ekleyin.

10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0