Pofuduk poğaça tarifi

Çayın yanından severek yiyebileceğiniz yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre... Kolay hazırlanan tarifi piştikten sonraki evi satan kokusuyla iştah açan pofuduk poğaça kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki pofuduk poğaça nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Kadın günlerinin en sevilen çeşitlerinden biri poğaçalardır. Ülkemizde binbir çeşidi olan poğaçalara yeni bir lezzet eklemeye ne dersiniz? Misafirlerinizin çok severek yiyeceği, sofralarda adeta sunumu oldukça dikkat çeken pofuduk poğaça tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Günün her saatinde kolayca pişirebileceğiniz pofuduk poğaça çocukların beslenmelerine ekleyebileceğiniz muhteşem bir atıştırmalık. Pişirirken dikkat etmeniz gereken iki farklı nokta vardır; Biri mayalandırma biri ise kullandığınız malzemelerin ılık olması. Hamurunuzu yaparken mutlaka malzemelerin ılık olmasına özen gösterin. Mayalanmasını beklerken ise oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. İşte karşınızda podufuk, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar...

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

150 gram tereyağı
3/4 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;
1 yemek kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı

pofuduk poğaça tarifi

pofuduk poğaça tarifi

YAPILIŞI

 

İlk önce tereyağını bir kabın içinde eritin ve soğutun. 

Soğumasının ardından geniş bir kabın içine ılık süt, yumurta, maya ve suyu ekleyin. Son olarak içlerine tereyağını ve ununu koyarak yoğurmaya başlayın. 

Oluşan hamuru farklı bir kabın içine koyarak üzerine streç film sarın ve mayalanmasını bekleyin. 

Mayalanan hamurdan parçalar kopararak elinizle şekil verin. 

Poğaçaların üstlerine yumurtaları sürün ve susam ilave ederek 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0