En kolay değirmen pilavı nasıl yapılır?

Kastamonu mutfağının meşhur tariflerinden biri olan değirmen pilavını sizlerle tanıştırıyoruz. Farklı tarifler denemeyi sevenler için değirmen pilavı ideal bir lezzet olacak. Kastamonu'ya has değirmen pilavı nasıl yapılır? merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Son dönemde adına sıklıkla rastlanılan siyez bulguru, tüm buğdayların atası olarak bilinir. Türkiye'de yetişen, Triticum boeoticum türünden yabani buğday türünün kültüre alınmış formudur. Canan Karatay'ın mutlaka sağlıklı beslenmek isteyenlerin tüketmesi gerektiğini söylediği siyez bulguru, bilinen temel özellikleri arasında hücre yapısını koruması gelir. Bu özelliği sayesinde kanseri önlemeye yardımcı olur. İçeriğinde birçok vitamin barındıran bulgur ayrıca yüksek protein oranıyla da dikkat çeker.Düşük kalorili olan siyez bulgurunu Kastamonu yöresinde değirmen pilavı olarak sofralara gelir. Tadı oldukça lezzetli olan ve ilk bakışta bulgur pilavını andırsa da tadı farklı olan değirmen pilavının tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

DEĞİRMEN PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı siyez bulguru
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 çay bardağı kaşığı tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı

değirmen pilavı tarifi

değirmen pilavı tarifi

YAPILIŞI

Bulgurların tamamını güzelce yıkayın ve süzülmesi için kenara alın.

Tavaya yağı alıp, soğanları biberleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlayın.

Soğanlar ölünce salçaları ekleyip kavurma işlemine devam edin. En son baharatları ve bulgurları ekleyip kavurma işlemini tamamlayın.

Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Önce harlı sonra kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirin.

15 dakika pişirdikten sonra altını kapatıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0