Lübnan künefesi nasıl yapılır? Künefenin değişik usulü Lübnan künefesi püf noktaları

Künefe kadayıf ve özel peynirle hazırlanan üzerine şerbet dökülerek lezzetlendirilen bir tatlıdır. Birçok kişinin severek yediği künefeyi Lübnan mutfağında da bulabilirsiniz. Zengin sofraları ve baş döndüren lezzetleriyle akıllara durgunluk veren Lüban'dan künefe tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Lübnan mutfağı, kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler, nişastalar, taze balık ve deniz ürünlerinden oluşuyor. Muhteşem ve birbirinden lezzetli yemeklerin bir arada olduğu Lübnan mutfağında Türk mutfağından bir parça olan künefe de yer alıyor. Hatay künefesinin tadına yakın olan Lübnan künefesini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Klasik olan künefeye benzeyen ancak tadı damaklarda kalacak Lübnan künefesini mutlaka sizler de denemelisiniz. Peki Lübnan künefesi nasıl yapılır?

En kolay künefe nasıl yapılır? Çıtır çıtır evde künefe tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay künefe nasıl yapılır? Çıtır çıtır evde künefe tarifi

lübnan künefesi nasıl yapılır

lübnan künefesi nasıl yapılır

LÜBNAN KÜNEFESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Künefesi için;

400 gram künefe peyniri
300 gram kadayıf
5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pekmez

Servisi için;

1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon

LÜBNAN KÜNEFESİ

LÜBNAN KÜNEFESİ

YAPILIŞI

Tarifi hazırlamaya öncelikle şerbetle başlayın. Tencereye su ve şekeri kaynayana kadar karıştırın.

Ardından şerbete limon suyu sıkıp kenara alın.

Tatlıyı hazırlamak için kadayıfları robottan geçirin. Kadayıfların üzerine erimiş tereyağını ilave edip ve azar azar şerbetten ekleyerek robottan geçirmeye devam edin.

Kadayıflar macun kıvamına geldiğinde kenara alıp, tavaya yağı alın.

Pekmez karışımı sürüp, kadayıfları üstüne serin ve sıkıca bastırın. Ardından rendelenmiş peyniri ilave edip, kısık ateşte çevire çevire pişirmeye başlayın.

Peynir eridiğinde ve kadayıflar kızardığında ters çevirip servis tabağına alın.

Üzerine şerbeti gezdirip, dilimleyin. Toz Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0