En kolay İzmir köfte nasıl yapılır? Gerçek İzmir köfte tarifi! İzmir köftenin püf noktaları

Türk mutfağının en meşhur ve lezzetli yemekleri arasında yer alan İzmir köfte tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Köftenin en lezzetli hallerinden biri olan İzmir köfte, nefis domates sosuyla ağızları sulandırıyor. Peki İzmir köfte evde kolay bir şekilde nasıl yapılır? Merak edenler için enfes tarifi yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Köfteli ana yemeklerin en lezzetleri hallerinden biri olan İzmir köfte, Türkiye'nin neresinde olursanız olun mutlaka adını duyacağınız bir tariftir. Esnaf lokantalarında ve daha birçok yerde meşhur olan İzmir köfte, akşama ana yemek konusunda ne yapacağınıza karar vermediyseniz deneyebilirsiniz. Yapımı pratik olan İzmir köfte, çocuklarınızın da beğeneceği tariflerden. Genellikle pilav veya patates püresi ile servis edebileceğiniz bu tarifi, Ege Bölgesi’nin bu güzide kentine özgü enfes bir lezzettir. Malzemeleriniz hazırsa, gerçek İzmir köftesi nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayabiliriz.

En kolay kuru köfte nasıl yapılır? Ustasından lezzetli kuru köfte yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kuru köfte nasıl yapılır? Ustasından lezzetli kuru köfte yapmanın püf noktaları

En kolay Kıbrıs köftesi nasıl yapılır? Kıbrıs köftesinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Kıbrıs köftesi nasıl yapılır? Kıbrıs köftesinin püf noktaları

İZMİR KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram orta yağlı koyun kıyması
3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
4-5 adet patates
Sıvı yağ 
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz

izmir köfte tarifi

izmir köfte tarifi

YAPILIŞI

Kıymaları rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozla beraber güzelce yoğurun.

Daha sonra elinizi ıslatarak oval şekilde yuvarlayın.

Patatesleri de elma şeklinde doğrayıp, yağda kızartın. Köfteleri de kızarttıktan sonra tepsiye dizin.

İzmir köfte yapılışı

İzmir köfte yapılışı

Yağın içerisine domatesleri koyup suyunu çekene kadar kavurun ve bir bardak su ilave edip kaynatın.

Hazırladığınız bu sosu köftelerin üzerine döküp, 15 dakika ocakta ya da fırında pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0