Mısır unlu kıyır poğaça tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça tariflerine bir yenisini daha eklemek ister misiniz? Daha önce duymadığınız yumuşacık tadı ve mis gibi kokusu ile enfes mısır unlu poğaçanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Mısır unu, mısır tanelerinin değirmende öğütülerek elde edilmesine verilen isimdir. Karadeniz mutfağında çok fazla kullanılan mısır unu, eklendiği tarife farklı lezzet ve kıvam katıyor. Bugünkü tarifimizde mısır unlu poğaçanın tarifini veriyoruz. Çay saatlerinde ya da kadın günlerinde ikram edebileceğiniz kıyır kıyır lezzetiyle adeta bir kez tadına bakanların hayran kaldığı mısır unlu poğaçayı çok beğeneceksiniz. Adeta pastanelerden alınmış gibi görünen üstelik lezzeti damaklarda iz bırakan mısır unlu poğaçayı sizlerde denemelisiniz. Fırından çıktığında kokusu tüm mutfağı saracak, dumanı üstünde mis gibi poğaçanın tarifi yazımızda.

MISIR UNLU KIYIR POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
150 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

İç malzeme için;

Bir miktar peynir
Bir tutam maydanoz

mısır unlu poğaça tarifi

mısır unlu poğaça tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle un ve mısır unu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.

Daha sonra unu ve mısır ununu karıştırıp, yavaş yavaş sıvı karışımın içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın.

15 dakika bekletip, istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Yumurta sarısı sürüp, 180 derecede pişirin. Poğaçaları sıcak sıcak isterseniz ılık hale geldikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0