En kolay patates köftesi nasıl yapılır? Patates köftesi yapmanın püf noktaları

Ülkemizde bolca bulunan patatesten binbir çeşit yemek yapabilirsiniz. Bu yemekler arasında tadı damaklarda kalacak hemde çocukların çok seveceği patates köftesi de var. Haşlanmış patateslerle hazırlanan bu enfes lezzet yapımı sadece 20 dakika sürüyor. Peki patates köftesi nasıl yapılır?

Haşlandıktan sonra sıcağı sıcağına rendelenen patateslere eklenen az miktarda un, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve bir iki malzemenin de eklenmesiyle yapılan patates köftesi, kızgın yağın içerisinde kızartıldıktan sonra adeta bir şahesere dönüşüyor. Altın rengini alan patates köfteleri hazırlamak sandığınızdan daha da kolay. Dışı çıtır içi ise yumuşacık olan nar gibi patates köfteleri kolay, masrafsız evde bulunan malzemeler ile yapıldığından dolayı akşam yemeklerinde yada öğle yemeğinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

En kolay patates çorbası nasıl yapılır? Patatesten çorba yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates çorbası nasıl yapılır? Patatesten çorba yapmanın püf noktaları

pratik patates köftesi tarifi

pratik patates köftesi tarifi

PATATES KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet büyük boy haşlanmış patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 buçuk su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Maydanoz

Kızartmak için;

1 adet yumurta
Sıvı yağ

Çıtır patates kroket nasıl yapılır? Patates kroket dağılmaması için...İLİŞKİLİ HABERÇıtır patates kroket nasıl yapılır? Patates kroket dağılmaması için...

patates köftesi tarifi

patates köftesi tarifi

YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine patatesleri alıp, güzelce ezin.

Üzerine maydanozları kıyıp, kalan tüm malzemeleri ekleyin.

Güzelce yoğurup, köfte şeklini verin.

Bir kaseye ise yumurtayı koyup, önce yumurtaya batırıp kızgın yağın içerisinde kızartın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Bağışlı Yusif 2 yıl önce

Bu telefon kaça yani bu telefon parası kaç?