En sağlıklı ıspanak yemeği nasıl yapılır? Vitaminleri öldürmeden ıspanak yemeği tarifi

İstanbul'da 44, Tekirdağ'da da 22 kişinin zehirlenmesine neden olan 'ıspanak vakaları' ile ilgili haberler gelmeye başlamışken en sağlıklı ıspanak yemeği nasıl yapılır sizlerle paylaşıyoruz. Demir bakımından zengin olan ıspanağın en leziz ve en sağlıklı hali bu tarifte!

Ispanak, A, C, E, B grubu vitaminleri bakımından zengin olan ürk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kış aylarında mutfakların daimi üyesi olan ıspanak, bağışıklık sistemi ve vücut direncini yükseltmesi açısından işe yaramaktadır. Kanser, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi önemli ve ciddi hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasını sağlayan ıspanak; bunun yanında göğüs hastalıklarına, soğuk algınlığına faydalıdır. Ancak ıspanak sebzesi ile ilgili zehirlenme vakalarının olduğu yönünde haberler çıktı. İstanbul'daki İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Zehirlenmeler ıspanağa benzer yabancı otlardan kaynaklandı." denildi. Açıklamada ayrıca "Yeşil sebzeler dikkatlice kontrol edilmeli, yabancı otlar ayırt edilmeli ve çok iyi şekilde temizledikten sonra tüketilmeli" uyarısında bulunuldu. Haberler dolaşırken sağlıklı ıspanağın tarifini sizler için hazırladık. Gelin birlikte sağlıklı bir şekilde ıspanak nasıl yapılır öğrenelim...

Zehirli ıspanak nasıl anlaşılır? Ispanak nasıl temizlenir?İLİŞKİLİ HABERZehirli ıspanak nasıl anlaşılır? Ispanak nasıl temizlenir?

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

ıspanak yemeği naısl yapılır

ıspanak yemeği naısl yapılır

Ispanak zehirler mi? Ispanak zehirlemesi belirtileri nelerdir? Ispanak zehirlenmesi ne yapar?İLİŞKİLİ HABERIspanak zehirler mi? Ispanak zehirlemesi belirtileri nelerdir? Ispanak zehirlenmesi ne yapar?

YAPILIŞI

Bol suyun içerisinde ıspanakları güzelce temizleyin. Daha sonra tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurun.

Yaklaşık 5 dakika kadar sonra salçayı ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Bu sırada ıspanakları doğrayın. Tencerenin içerisine koyup eriyene kadar tencerenin ağzını kapatın.

Pirinci, tuz ve baharatları da ilave edip en son kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte pişirin. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0