En kolay çikolatalı kek tarifi! Çikolatalı kek nasıl yapılır? Az malzemeli çikolatalı kek

Az malzeme kullanarak nefis ve pratik bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay lezzeti de tam kıvamında olan bir kek tarifini sizlerle paylaştırıyoruz. Bazı insanlar gerek kilo alma korkusu gerekse unlu ürünlere olan alerjisi sebebi ile un içeren gıdalar tüketmemeye dikkat eder. Ancak bu tarifimiz bildiklerinizi unutturacak. Gelin birlikte çikolatalı kek tarifini yapalım...

Kek, ana maddeleri yumurta, un ve şeker olan, içi yaş pastaya nazaran daha kuru ve daha kabarık olan bir tür tatlı çörektir. Pasta, içine katılmış çeşitli maddelerle özel bir tat verilmiş, fırında veya başka bir yolla pişirilerek hazırlanmış hamur işi tatlı diye de bilinen kek Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle misafirlere özenle hazırlanan kek çayın yanında muhteşem gidiyor. Bugünkü tarifimizde az malzemeli ve oldukça pratik çikolatalı kekin tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kıvamı baş döndüren, lezzeti damaklarda kalan çikolatalı kek tarifi yazımızın detaylarında.

  • Kek yapımında olmazsa olmaz bazı malzemeler vardır. Bunlar, süt, toz şeker, un, yumurta, sıvı yağ, un ve kabartma tozudur. Eğer çok farklı bir kek denemiyorsanız, kekinizin içinde bu malzemelerin kullanılacağını bilmeniz gerekiyor.


En kolay havuçlu cevizli kek nasıl yapılır? Tam kıvamında havuçlu cevizli tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay havuçlu cevizli kek nasıl yapılır? Tam kıvamında havuçlu cevizli tarifi

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ:

MALZEMELER

400 gram tereyağı
500 gram bitter çikolata
8 adet yumurta 
2 su bardağı pudra şekeri

en kolay kek tarifi

en kolay kek tarifi

En lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra içine tereyağını katarak hızlı bir şekilde karıştırın. 

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. 

Yumurta sarılarını ve pudra şekerinin yarısını çok iyi bir şekilde çırpın. 

Başka bir kabın içinde yumurta ve beyazlarını ve pudra şekerinin geri kalan kısmını iyice köpürene kadar çırpın. 

Yumurta sarılarını çikolatalı karışımın içine koyarak yavaşça karıştırın. 

Son olarak için yumurta beyazlarının olduğu karışımı koyarak yavaşça yumurta sarılarını söndürmeden karıştırın. 

Kek karışımını kelepçeli kalıbın içine dökerek 160 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0