Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan fasulye tavalısını evinizde yapmak ister misiniz? Fasulye ve soğanın kavrulması sonucu oluşan hem çay saatlerinde hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebileceğiniz bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

İsterseniz fasulye turşusundan isterseniz normal fasulyelerin güzelce kavrulmuş soğanlarla birleşmesiyle yapılan fasulye tavalısının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Genellikle Karadeniz Bölgesi'nde Rize ve Ordu'da yapılan fasulye tavalısı odun ateşinde ya da sobanın üzerindeki ateşinde yapılıyor. Yapılışı kolay ve kısa sürede pişen bu yemeği; özellikle çay toplama sonrasında mısır ekmeği, salatalık, ayran ya da çay ile birlikte tüketiliyor. Günümüzde yöresel yemekler yapan pek çok restorantta ve evlerde salata türü olarak ta sofraya konulmaktadır. Karadeniz mutfağından gelen bu lezzeti sofralarınıza taşımak için tarifimizi deneyebilirsiniz.

En kolay taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Taze fasulyenin yapılışı ve malzemeleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Taze fasulyenin yapılışı ve malzemeleri

FASULYE TAVALISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo ayşe kadın fasulye
5 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
4 adet acı sivribiber
Tuz
Acı pul biber
2 adet kesme şeker
Zeytinyağı

fasulye tavalısı

fasulye tavalısı

YAPILIŞI

Fasulyeleri temizledikten sonra tencerede suyun içinde haşlayın. 

Fasulyeler tam olarak haşlanmadan yani bir miktar diri kalmasını sağlayarak tencerenin içinde alın ve süzdürün. 

Zeytinyağını tencerenin içine koyuyoruz ve soğan ile sarımsakları ince ince doğrayarak kavuruyoruz. Karışımın içine acı biberi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 

Son olarak tencereye haşladığımız fasulyeleri koyarak kavuruyoruz. 

Fasulyeler tamamen kavrulana kadar bu işleme devam ediyoruz. 

İyi kavrulan fasulyeleri servis tabağına alarak üzerine kırmızı biber ilave edip servis edelim. 

Afiyet olsun...

En kolay taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Taze fasulyenin yapılışı ve malzemeleri

İLİŞKİLİ HABER

En kolay taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Taze fasulyenin yapılışı ve malzemeleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0