2020'nin gıda trendleri açıklandı! İşte 2020'de en çok tüketilecek yiyecekler

2019'u geride bırakmaya ramak kala yeni yılın gıda trendleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Bu yıl en çok konuşulan siyah hamburger, çikolatalı lokma ve San Sebastian Cheesecake olurken 2020'de ise deniz yosununu konuşacağız. İşte 2020'de trend olacak yiyecekler:

Her yıl olduğu gibi 2020 yılının da trendleri değişiyor. Önümüzdeki yılda da bizleri şaşırtan ancak çok önemli trendler bekliyor. Birçok uzmanın görüşü doğrultusunda 2020'nin gıda trendleri belli oldu. 2019'da en çok kapuska, barbunya, revani, sütlaç, piyaz, alıç sirkesi gibi besinleri aratırken; siyah hamburger, İzmir bomba, Avokadolu tost ve San Sebastian Cheesecake en çok tüketilen yiyecekler arasında.

Peki yeni yılda bizleri hangi yemek trendleri bekliyor? Gelin birlikte inceleyelim:

DENİZ YOSUNU

deniz yosunu

deniz yosunu

Japonya'dan sonra tüm dünyada diyet yemeklerinde kullanılmaya başlanan deniz yosunu, 2020'de dünyanın belli bölgelerinden ziyade, tüm restoranlara hızlıca yayılacak ve bir trend haline gelecek. Özellikle marketlerde de cips gibi atıştırmalık yiyeceklerle de karşımıza çıkacak olan deniz yosunu, antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra, tiroid fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını da desteklediği kanıtlanmıştır.

JACK MEYVESİ

Dünyanın ağaçta yetişen en büyük meyvesi olma unvanını taşıyan jack fruit 2020'nin gıda trendleri arasında yer alıyor. Güneydoğu Asya'nın Kerala, Batı Bengal, Karnataka, Maharashtra kıyılarında yetişen bir meyve olan jack fruit en fazla Endonezya ve Hint Yarımadasında ve Batı Ghats'da yetişmektedir. Çiğ yiyebilir, kurutabilir, reçelini yapabilir hatta bu meyveyi kızartabilirsiniz.

YULAF SÜTÜ

Diyet yapanların mutlaka öğünlerinde bulundurması gereken yulaf sütü,  tahıl veya kahvaltılık gevrekler arasında en yüksek lif içeriğine sahip besindir. Bu özelliği sayesinde de tansiyonun düşürülmesi, mide ve sindirim problemlerini iyileştirilmesi, kilo vermenin kolaylaştırılması ve belli kanser çeşitlerinin tedavi edilmesi gibi sağlık yönünden birçok fayda sunan yulaf sütü 2020 yılında trend besinler arasında listenin başında. 

VEGAN VE VEJETERYAN ETLER 

Son yıllarda sağlıklı beslenme üzerine birçok trend gündeme geldi. En çok tartışılan konulardan biri ise bu beslenmeyi tercih edenlerin etsiz burgerler birçok ülkede gündem konusu olmuştu. Popüler gıda şirketleri 'etsiz et' yani vegan etlerini tanıttı ve üzerinde çalıştıklarını açıkladı.  Bu konu hala tartışmaya açık olduğu için ve devam ettiği için 2020'de daha fazla duymaya başlayacağız.

Arpanın faydaları nelerdir? Arpa hangi hastalıklara iyi gelir? Arpa nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Arpanın faydaları nelerdir? Arpa hangi hastalıklara iyi gelir? Arpa nasıl tüketilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0