En pratik karagöz tatlısı nasıl yapılır?

Farklı tatlı türlerini sevenler için, hafif ve lezzetli olan karagöz tatlısını sizler için araştırdık. Günümüzün en popüler tatlılarından biri olan karagöz tatlısı adeta damaklarda iz bırakıyor. Şerbetli olmasıyla da uğraşılmış hissi veren karagöz tatlısının en pratik tarifini yazımızda bulabilirsiniz.

Tatlı krizlerinizi bastıracak olan karagöz tatlısı, adını tamamen verildiği şekilden dolayı alıyor. Görüntüsüyle gözü andıran karagöz tatlısı, bol şerbeti ve fındığıyla bağımlısı olacağınız lezzetlerden birisi. Tamamen kara bir gözü andıran bu tatlı, şerbetli olmasına rağmen o kadar hafif ve lezzetli ki. Evinize gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz karagöz tatlısını sizlerde pişirmek isterseniz pratik hazırladığımız tarifi denemelisiniz. Bu tatlıyı çay saatlerinde ya da arkadaşlarla beraber yapılan gün sofralarına mutlaka eklemelisiniz. Gelin karagöz tatlısını birlikte hazırlayalım:

MALZEMELER:

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket yaş maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 damla limon suyu

YAPILIŞI: 

Sütü biraz ısıtın sonra derin bir kabın içerisine dökün üzerine mayayı koyun. Mayayı koyduktan sonra şekeri de ekleyin ve iyice karıştırın.

5 dakika bekletin mayalanması için. Ardından içine sıvı yağı, yumurtayı, kabartma tozu ve unu ekleyin.Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar iyice yoğurun.

Hamuru yoğurduktan sonra 3 bezeye ayırın ve bir bezeye kakaoyu ekleyip hamur  kakaoyla bütünleşinceye kadar yoğurun.

Kakaolu bezeyi yaptıktan sonra bezelerin hepsinin üstünü nemli bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin.

O esnada hemen şerbetinin malzemelerini koyup ocağa alın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon damlatın ve 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti bir kenara alın. Şerbet ılık olarak tatlının üzerine dökülecek.

Sade bezelerden birini alıp ince bir şekilde tezgahta açın.

Diğer bir tarafta kakaolu bezeyi ikiye ayırın ve yuvarlayın diğer sade açtığımız bezenin ortasına gelecek uzunlukta silindir yapın.

Silindir şeklinde yaptığımız hamuru sade olan hamurun üzerine ekleyelim.

Kakaolu hamur arada kalacak şekilde sade hamuru ikiye katlayın. Elinizle rulo şeklinde yapın ve iki parmak kalınlığında olacak şekilde kesin.

Hazırladığınız hamurları yağladığınız fırın tepsisine kakaolu kısmı ortada ve yukarıda gelecek şekilde koyun. Bu işlemi tekrarlayarak kalan hamurları da hazırlayın.

Fırını önceden ısıtmadan 180 dereceye ayarlayıp 15 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra ılık şerbeti tepsinin üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0