En kolay kalpli yaş pasta nasıl yapılır? Kalpli doğum günü pastası tarifi

Sevdiklerinize özel bir günde hem kolay hem de bir o kadar lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz? Üstelik bu pasta kalpli... İçerisine az malzemenin girmesi ve yapımının çok kolay olmasıyla hiç zorlanmadan hazırlayabileceğiniz kalpli pastanın tarifi bugünkü yazımızda.

Yaş pasta; doğum günü, yıl dönümü, evlilik teklifi ve daha birçok özel günlerin tamamlayıcısıdır. Hep pastanelerden almaya alışık olduğunuz yaş pasta evde de yapılabilen bir lezzet. Sadece özel günlerde değil canınız çektiğinde de krem şanti ve kek malzemeleri kullanarak enfes bir pasta hazırlayabilirsiniz. Eşinize akşam sürpriz hazırlamayı düşünüyorsanız kalpli pasta yapmak için kolları sıvayın. Sıradan lezzetlerden uzak sadece baş başa geçireceğiniz günü bir de kendi ellerinizle hazırladığınız kalpli pasta ile unutulmaz bir ana dönüştürebilirsiniz. Bu kalpli pasta hem göze hem de damaklara hitap ediyor. Pratik yaş pasta tarifi evinizde olan malzemeler ile hazırlamak istiyorsanız enfes tarifimizi bir o kadar da kolay yapılışını deneyebilirsiniz. 

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifi

KALPLİ YAŞ PASTA TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık sıvı yağ
3 kaşık kaynar su
Kakao

Üzeri için;

2 paket çilekli krem şanti
1.5 su bardağı süt
Çilek

YAPILIŞI

Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Ardından kalan kek malzemelerini yavaş yavaş ilave ederek hazır kıvama getirin.

Hazırladığınız pandispanya hamurunu önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Kek pişerken krem şantiyi hazırlayabilirsiniz. Pişen keki kalıptan çıkarıp iki eşit parçaya bölün.

Arasına dilediğiniz gibi krem şanti ve meyve ya da çikolata koyabilirsiniz. 

En son pastanın tamamına krem şanti sürüp, çilekle süsleyebilirsiniz.

İşte pastanız hazır!

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0