Turunç reçeli nasıl yapılır? En kolay turunç reçelinin püf noktaları

Akdeniz ve Ege bölgesinin vazgeçilmez parçası olan turunçgillerden yapılan enfes bir reçel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yenilmez denilen turunçgillerden hazırlanan bu enfes reçel adeta damaklarda iz bırakıyor. Reçel Uzmanı Özlem Ak yasemin.com'a özel enfes turunçgil reçel tarifini hazırladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kahvaltıları için farklı bir lezzet arayanlar turunç reçelini mutlaka denemeli. Akdeniz Bölgesi'nin en sevilen narenciyelerinden biri olan turunç mis gibi kokusuyla herkesi çok mutlu edecek. Yapılışı biraz teferruatlı gibi görünse de lezzetiyle her şeyi unutturan turunç reçeli için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Portakal, limon, mandalina, misket limonu... Hepsi aynı ailenin nefis parçaları. Bu sefer aileye ismini veren turunçla bu reçel işine güzel bir yorum katıyoruz. Yenilmez denilen turunçgillerden hazırlanan bu enfes reçel adeta damaklarda iz bırakıyor. Reçel Uzmanı Özlem Ak yasemin.com'a özel enfes turunçgil reçel tarifini hazırladı.

TURUNÇ REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

Turunç 
500 gram toz şeker
750 ml su
1 çay kaşığı tereyağ
1/2 limon suyu
iğne - iplik

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0