Evde kuru yufka nasıl yapılır? Kışlık böreklik en kolay kuru yufka yapımı

Özel günler, bayramlar, düğünler ya da bir misafir geldiğinde kolaylık olsun diye böreklik kuru yufka yapılabilir. Yapımı çok basit olan kuru yufka dışarıda hazır olarak satılsa da evde yapılanı her zaman daha lezzetli ve bereketli oluyor. Sizler de kalabalık misafirler için evde kuru yufka yapmak istiyorsanız tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Sanılanın aksine hem kolay ve zahmetsiz hem de çok lezzetli saklamalık yufkalar aniden gelen misafirler için imdadınıza yetişecek.15 dakikada nefis açma börekler hazırlamak istiyorsanız siz de kuru yufka yapabilirsiniz. Özellikle ramazan ayında sahur ve iftarlar da el açması börekler için önceden hazırlanan ve aylarca tazeliği bozulmadan saklanan bu yufkalar geleneksel olmasıyla da yüzyıllardır yapılıyor. Annelerimizin ananelerimiz ve babannelerimizin çok eskiden beri kışlık hazırladığı dönemlerde yaptığı kuru yufka içine istediğiniz gibi lezzetli harç yapabilirsiniz. Peki evde kuru yufka nasıl yapılır? Kuru yufka yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

KURU YUFKA TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su

YAPILIŞI

Un su ve tuzla poğaça hamurundan bir tık daha sert olacak şekilde hamuru yoğurun.

Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp kenara alın. 

Bezeleri un yardımıyla oklavayla istediğiniz büyüklükte açın.

Tavada alt üst yaparak pişirebilirsiniz. Pişen yufkaları sofrabezi gibi bir şeye sarıp serin ve kuru yerde saklamalısınız.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0