Kara mercimek çorbası nasıl yapılır? Kara şimşek çorbasının püf noktaları

Vitamin ve mineral bakımından adeta şimşek gibi fayda sağlamasıyla bilinen kara mercimek aslında ismini de buradan alıyor. Uzmanların sık sık önerdiği kara mercimek çorbasının en kolay tarifi bugünkü yazımızda. Püf noktalarıyla beraber bulabileceğiniz yazımızı mutlaka sizler de incelemelisiniz.

Mercimek, genelde yemek yapımında kullanılan bir bakliyattır. İçeriğinde, zengin nişasta ve bitkisel proteinler barındırır. Taneleri kurutulup, kuru bakliyat olarak, yeşil kısımları da hayvan yemi olarak kullanılır. İçerdiği, azot ve demirli mineraller sayesinde, besleyiciliği oldukça fazladır. Kara mercimek, dört mevsim severek tüketilen bir baklagildir. Türk mutfağında özel bir yere sahip olan siyah mercimek yüksek oranda kompleks karbonhidrat içeriyor. Fosfor, magnezyum, çinko ve demir mineralleri açısından da zengin bir kaynak olan siyah mercimek folik asit ve B grubu vitaminlerinden de zengindir. Çorbası ve yemeği yapılan kara mercimek çok eski yıllardan beri pişiriliyor. Bugün sizlere kara mercimek nam-ı diğer kara şimşek çorbasının tarifini veriyoruz. 

Lokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

KARA MERCİMEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı kara mercimek
4-5 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle mercimekleri suyun içerisinde kaynatın. 

Kaynayan mercimeklerin suyunu dökün ve düdüklü tencereye alın. 

Üzerine su ve tuzu ilave edip, yarım saat pişirin.

Kısık ateşte kaynatmaya devam ederken ayrı bir tavada tereyağını eritin.

Un ve salça ekleyerek kavurun. Karışımı çorbanın içine ekleyin. 

 Eklerken bir taraftan kaşıkla çorbayı karıştırın.

5 dakika daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarçının zararları nelerdir? Yararlı diye tükettiğimiz tarçına dikkat! Gerçeği ise...

İLİŞKİLİ HABER

Tarçının zararları nelerdir? Yararlı diye tükettiğimiz tarçına dikkat! Gerçeği ise...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0