Mısır nasıl patlatılır? En kolay mısır patlatma yöntemleri

Mısır yapılan araştırmalara göre B6 ve B12 vitaminleri açısından zengin aynı zamanda göz sağlığını koruyor. Film gecelerinin vazgeçilmezidir patlamış mısır mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Sizler de evde olduğunuz zamanlarda enfes bir patlamış mısır yapmak istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemelisiniz.

Alzheimer hastalığını önlediği ispatlanan mısırın haşlaması, kızartması, salatası ve patlağı gibi bir çok seçenek olarak kullanılıyor. Evde sinema keyfi yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi olan mısır patlağı, nostalji hareketini başlatan bir adım olarak gündelik yaşamda süreklilik hareketi içerisindeki yerini aldı. Yüzyıllar öncesine dayanan bu leziz atıştırmalığın yağ ve tuz oranını azaltınca günümüz diyetisyenleri ara öğün olarak öneriyor. Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir? Mısır patlatırken nelere dikkat edilmeli? Hangi mısır daha iyi patlar? Hangi tencereler mısır patlatmak için uygun? Tüm soruların yanıtı haberimizde.

PATLAMIŞ MISIR TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram taze mısır
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
isteğe göre tuz

YAPILIŞI

Bir tencereye önce sıvı yağı ve isteğe göre tuzu ardından mısır ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla tüm mısırların yağ ile bulandığından emin olduktan sonra, ateşin üzerine koyabilirsiniz. Tencere kapağını kapatmadan ateşin üzerinde mısırlar yeterli ısıya gelene kadar karıştırın.

Yağın kızma sesi geldiğinde kapağı kapatın. Bir havlu yardımı ile tencereyi arada sağa sola sallayın. Mısırlar patlamaya başladığı andan itibaren patlama sesi azalınca, ocağın ateşini kısın. Biraz daha bekletip tencereyi sallamaya devam edin.

Bir süre sonra tava içerisindeki kalan mısırlarda patladıktan sonra ocağın altını tamamen kapatın.

Afiyet olsun...

  • Püf Noktası: Dilerseniz mısırları patlatmak için koyduğunuz yağa sevdiğiniz baharatlardan ekleyerek mısırı baharatlı patlaklı yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • Uyarı: Ateşin altını her daim yüksek ateşte tutmanız mısırların yanmasına neden olacağından ateş ayarına özen gösteriniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0