Anzak çöreği nasıl yapılır? Enfes Anzak çöreği tarifi

Lor peyniri ile lezzetlenmiş özellikle kahvaltılarda severek tüketebileceğiniz özel bir lezzet arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Anzak Günü Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşanlara verilen Anzakların en sevdiği yiyecek olan peynirli çörek tarifi bugünkü yazımızda.

İsteğe göre içerisine peynir veya patates ya da kıyma ekleyerek pişirebilen Anzak çöreği çok eskiden beri yapılan bir gelenek. Avustralya ve Yeni Zelanda tarafından kutlanan ulusal anma gününde özellikle pişirilen bu lezzet televizyonlara bile konu alıyor. Her yıl 25 Nisan tarihinde kutlanan Anzak gününde yapılan lor peynirli çörek çayın yanında adeta damaklarda iz bırakacak türden. Kıvamını da tutturunca yemeğe doyum olmayacak lor peynirli Anzak çöreği, isterseniz buzlukta da saklayabilirsiniz. Isıtıp sıcak sıcak yiyebileceğini bu çöreği 5 çayında afiyetle tüketebilirsiniz. Peki Anzak çöreği nasıl yapılır? Enfes Anzak çöreği tarifinin püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim:

ANZAK ÇÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un 

İç harcı için;

Bir su bardağı lor peyniri 
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

İlk önce tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice yoğurun. 

Daha sonra lor peynirini ve maydanozları bir kabın içinde karıştırın. 

Hamuru açın ve içine harcı koyun. 

Hamuru rulo şeklinde sarın ve iki parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru kesin. 

Fırın tepsisine dizdiğiniz çörekleri 180 derecede 25 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

a.varyemez 3 yıl önce

tarifle resmin alakası yok