En kolay nohutlu pilav nasıl yapılır? Tam kıvamında nohutlu pilav tarifi

Tane tane dökülen ve mevlid günlerinin gözdesi olan nohutlu pilav, ülkemizin sevilen sokak lezzetleri arasında yerini alıyor. Sofralarımızı şenlendiren, tam kıvamını yakalamak için annelerimizin de birbiriyle yarıştığı nohutlu pilav, tarifi ile de merak ediliyor. Tam kıvamında nohutlu pilav için Ümit Uzunoğlu’ndan pilav yapmanın püf noktalarını Yasemin.com'a özel anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Nohutlu pilav, maç çıkışlarında, işlek caddelerde el arabalarında satılırken, neden insan bunu sokakta yemek istesin ki hissi uyandırır ama yanından geçerken de kokusu can çektirir. Dışarıda yemesi kadar, evde yapması ve servis etmesi hem pratik, hem de lezzetlidir nohut pilavın. Nohut veya kuru fasulyeyi haşlaması uzun sürdüğü için, fazladan haşlayıp buzluğa atanlardansanız, bu yemek tam bir hayat kurtarıcı olacaktır sizin için. Eğer buzlukta hazır nohudunuz yoksa sorun değil, nohutlu pilavı yapmadan bir önceki gece nohutları kaynar su ile ıslatın ve pişirene kadar suyun içinde kalsınlar. Böylece daha hızlı pişeceklerdir. Hazırlanması da oldukça pratik olan bu sokak lezzetini evine taşımak isteyenler için leziz nohutlu pilav tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

En kolay ve enfes tavuklu pilav nasıl yapılır? Tavuklu pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve enfes tavuklu pilav nasıl yapılır? Tavuklu pilav yapmanın püf noktaları

NOHUTLU PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. 

Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.

Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohudu ekleyip tuz serpin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin.

Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın.

Karabiber ve kırmızı toz biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0