Sütlü pirinç çorbası nasıl yapılır? Pirinç çorbasının püf noktaları

Akşam yemeklerinin en vazgeçilmez lezzetlerinden biri çorbadır. Yumuşak içimi ve lezzetli tadıyla sütlü pirinç çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Sıcak havalarda midenizi yormayacak çorbalar içmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Peki sütlü pirinç çorbası nasıl yapılır?

Süt sevmeyenlerin protein ihtiyacını karşılamak için tükettiği süt çorbasının tarifi merak ediliyor. Sütlü pirinç çorbası son dönemlerde sıkça tüketilen çorbalar arasında yer alıyor. Pratik ve kolay yapımıyla sütlü pirinç çorbası, sıcak havalarda midenizi yormayacak. Kıvamıyla doyurucu olacak sütlü pirinç çorbası yemeğin en güzel başlangıcı olacak. Ayrıca hazırlanışı da çok kolay olacak sütlü pirinç çorbası, malzeme listesi ve yapılış aşamaları bugünkü haberimizin detaylarında yazılıyor.

Evde süt çorbası nasıl yapılır? Süt çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde süt çorbası nasıl yapılır? Süt çorbası yapmanın püf noktaları

SÜTLÜ PİRİNÇ ÇORBASI:

MALZEMELER

Bir buçuk çay bardağı pirinç 
2 su bardağı sıcak su 
2 su bardağı süt 
2 çorba kaşığı tereyağı 
Tuz 
Üzerine: 
Kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Öncelikle pirinçleri yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.

Süt ekleyip karıştırın. Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını hemen kapatın.

Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0