Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuzdan reçel yapmanın püf noktaları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan karpuzu reçel olarak tüketmek ister misiniz? Oldukça farklı olan ve sabah kahvaltılarınıza yakışacak karpuz reçelinin nasıl yapıldığı haberin detaylarında yer alıyor. İşte karpuz reçeli yapmanın püf noktaları ve tarifi...

Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, vücudun su ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kas ağrılarını giderir, mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelen karpuz, her yaştan insanın, mevsiminde mutlaka tüketmesi gereken bir meyvedir. En çok peynirle tüketilen karpuzdan birbirinden farklı lezzetler de hazırlanabiliyor. Mesela karpuz reçeli! Bu reçeli tattıktan sonra bugüne kadar attığınız karpuz kabukları için çok üzüleceksiniz. Yaz mevsiminin simgesi karpuzu reçel olarak tüketmek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. 

mis gibi karpuz reçeli

mis gibi karpuz reçeli

Enfes karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABEREnfes karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifi

KARPUZ REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

2-3 dilim karpuz kabuğu
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
6 diş karanfil

YAPILIŞI

Temizlenmiş karpuzun kabuklarındaki yeşil kısımlarını temizleyin.

Beyaz kısımlarını küp küp doğrayın, kabuklarını su dolu düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.

Yumuşayan karpuz kabuklarını başka bir tencereye alın.

Üzerine şekeri ilave edip 30-40 dakika karpuz kabukları renk değiştirene kadar pişirin.

Kabuklar yumuşadıktan sonra üzerine şeker ve karanfili ekleyin.

Karpuz kabukları kıvama gelince limon suyunu ilave edin.

Daha sonra altını kapatın ve 5 dakika bekleyin.

Ilıyan reçeli kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatın.

Serin yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

AGENT008 8 ay önce

Cok iyi

Ahmed 2 yıl önce

Hud suresi 71 ayetteki vera ishak aleyhisselamin oglu yakup aleyhisselama isaretle ve onun cocuklari olacak beniisraile ve musa ve davut aleyhisselama tevrat ve zebura isaretle burada vera gokten gonderilen vahiy ve peygamberlik ve kitablara isaret ve o manadadir yani Allahtan gonderildn kitablar peygamberler e isaret ve demektir.

Toplam 1 beğeni

Kanun 3 yıl önce

Yasemin Abla, sizin bu sayfanızı çok beğeniyorum; çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Çok teşekkür ederiz. Sizin bu sayfanız olmazsa haber7'ye yönelme ihtiyacını pek hissetmem.

Cevo 3 yıl önce

bu tarifte karanfil nerede

Toplam 4 beğeni

Yunus 3 yıl önce

Sadece karanfil mi limonda yok. Yazık oldu reçele kaldır at çöpe. Daha tarifte yattı reçel

Toplam 1 Beğeni