En kolay ketçap nasıl yapılır? Ketçap yapmanın püf noktaları! Ketçap yapımı

Birçok kişi patates kızartmasını ya da makarnayı ketçap eşliğinde yemeği sever. Özellikle çocuklar için ketçap vazgeçilmezdir. Peki katkı maddeleri bulunan ketçaplar yerine evde kendiniz organik ketçap yapmak ister misiniz? Ev yapımı sağlıklı ketçabın tarifini yazımızda bulabilirsiniz.

Ketçap domates, acı biber, şeker ve baharatlardan yapılan bir sostur. Zaman zaman soğan, kereviz ve diğer sebzeler eklenerek yapılan ketçap, özellikle de mantar ve baharatlardan yapılan soslar için kullanılan genel bir terim olarak ortaya çıkmıştır.  Kafelerde masaların olmazsa olmazlarından ketçap, artık her evde, üstelik büyük boy şişelerde bulunuyor. Hamburger ve pizzaları lezzetlendiren, patates kızartmalarında bir sos tabağı içinde veya patatesin üzerinde şekillenen ketçap, sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde ve her yemek kültüründe en meşhur sosu olarak bilinir. Dışarıdan aldığımız ketçaplarda koruyucu maddeler ve tatlandırıcılar yer almaktadır. Sağlıklı beslenenlerin aklında bir soru işareti olan “ketçap sağlıklı mı” sorularına yanıt bulacak organik ketçap yapımını sizlerle paylaşıyoruz. 

En kolay mayonez nasıl yapılır? Ev yapımı tam kıvamında mayonez yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mayonez nasıl yapılır? Ev yapımı tam kıvamında mayonez yapmanın püf noktaları

KETÇAP TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kilo domates
2 adet orta boy soğan
3 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
5 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

Domatesleri yıkayarak 6 parçaya bölün. Daha sonra soğanı doğrayıp, karamelize olana kadar tava da karıştırın.

Soğanların üzerine domatesleri koyup, sarımsakları ekleyin.

Tuz karabiber ve tarçını ilave edin. Bu şekilde bir süre daha karıştırdıktan sonra sirke ve şekeri ilave edin.

Bu karışımı iyice pişirdikten sonra blenderden geçirin.

Oluşan ketçabı saklayacağınız kabın içine koyun ve buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0