Kurban bayramı en kolay kavurma tarifi! Kavurma nasıl yapılır? Kavurmanın püf noktaları

İstanbul’un kavurmadaki tek adresi Kavurmacı Hüseyin Goze’den püf noktalarıyla geleneksel kavurma tarifini sadece yasemin.com için açıkladı. Kurban bayramında en lezzetli kavurmayı pişirmek isteyenler için püf noktalarıyla beraber kavurmanın tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tüm İslam âleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı’nın gelmesi ile kavurma tarifi internette en çok aranan yemek tarifleri arasına girdi. Kavurma kurban bayramının temsili her evde pişen bir yemeğidir. Sade etin tencerede uzun süre pişmesiyle yapılan kavurma ister pilavla ister pideyle isterseniz salata ile servis edebileceğiniz muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi lokum gibi bir kavurmadan başkası olamaz. Bugün sizlere İstanbul'un en gözde kavurma mekanlarından biri olan Kavurmacı Hüseyin Goze’den püf noktalarıyla geleneksel kavurma tarifini veriyoruz. 

En leziz kavurma nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn leziz kavurma nasıl yapılır?

KAVURMA TARİFİ:

Etin yağı karamelize olup eriyene kadar iyice kavrulur.

Eriyen yağ içindeki kıtır kıtır olanlar süzgeçle alınıp içine önceden kuşbaşı doğranmış yağsız et eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır.
Et suyunu bırakınca karıştırılıp kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar beklenir. 


Suyunu çeken et sürekli karıştırılıp lokum gibi olana kadar pişirilir.

Ateşten almadan 10 dakika önce tuz eklenip karıştırılır.

 

 

Etin tuzla özleştiğinde ateşten alınır ve ağzı kapatılıp üstüne hava almasın diye bez örtülüp dinlendirilip bulgur ya da pirinç pilavı ile servis edilir.

Afiyet olsun...

 

 

KAVURMANIN PÜF NOKTALARI

- Geleneksel Kavurma bakır tencere, tahta kaşık ve odun ateşinde yapılır.

- Odun ateşinde pişirilirse dumanın isi aroma verir.

  • - Geleneksel kavurmada et kendi yağında kendi suyuyla pişirilir.
  • - Su ve yağ eklenmez. Sadece tuz eklenir.
  • - Et sürekli karıştırılır. Kontrol edilir.
  • - Düdüklü tencerede pişen et kavurma olmaz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0