Meksika'nın meşhur yemeği Fajita nasıl yapılır? En kolay fajita yapmanın püf noktaları!

Meksika mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan fajita adeta lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Bu muhteşem ve renkli Meksika yemeklerinden biri olan fajitayı sizler için bırakıyoruz. Peki En kolay fajita yapmanın püf noktaları nelerdir? hadi gelin birlikte bakalım.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, karides ile yapılan Fajita yemeği, görüntüsüyle ağız sulandırıyor. Tavuk sevenlerin bayılarak yiyeceği, rengarenk görüntüsüyle iştah kabartıyor. Dumanı tüterken, cızırtısı henüz fazlaca yüksekken servis edilen bu lezzet, salsa, guacamole gibi soslarla birlikte pişiriliyor. Özellikle restoranlarda ve bistrolarda sıkça karşımıza çıkan fajitayı evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Cızır cızır masaya geldiğinde hem göze hem kulağa hitap eder, bir lokma aldığınız anda damağınızda silinmez bir iz bırakır. Meksika’dan dünyaya adını duyurmuş fajita tarifi tavuk sote tarifine benzemektedir.

Tortilla çorbası nasıl yapılır? Tortilla çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTortilla çorbası nasıl yapılır? Tortilla çorbası yapmanın püf noktaları

FAJİTAS(FAJİTA) TARİFİ:

MALZEMELER

3 dilim antrikot
2 tavuk göğsü
2 sarı Kaliforniya biber 
3 kırmızı Kaliforniya biber
2 yeşil dolmalık biber
2 kırmızı soğan 
2 kaşık tere yağ
1 kaşık sıvı yağ
Cajun (fajita baharatı) 
Kişniş tohumu 
Karabiber 
Pulbiber
Kekik 
Tuz 
 

Sosu için;

2 avokado
1 limon
2 diş sarımsak 
Zeytinyağı
tuz  
lavaş ekmeği


 

En kolay nugget nasıl yapılır? Evde nugget yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay nugget nasıl yapılır? Evde nugget yapımının püf noktaları

YAPILIŞI

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0