Keçiboynuzu pekmezi evde nasıl yapılır? En kolay keçiboynuzu pekmezi yapmanın yolları

Eski zamanlardan beri soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları iyileştirmek için yapılan ve tüketilen keçiboynuzu pekmezi artık evde de kolayca yapılabiliyor. Dışarıdan aldığını ve içerisinde ne olduğunu bilmediğiniz keçiboynuzu pekmezini tüketmek yerine kendi ellerinizle Keçiboynuzu pekmezi yapabilirsiniz. Peki Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır? Keçiboynuzu pekmezi özütü çıkarma nasıl yapılıyor? İşte yöntemi:

Keçiboynuzu ağacı Akdeniz iklimine has bir bitkidir. İsmini görüntüsünden alan ve keçinin boynuzuna benzetilen bu besin 7'den 70' herkesin muhakkak tüketmesi gereken aynı zamanda uzmanların da önerdiği bir besindir. Keçiboynuzundan üretilen ürünler arasında en çok bilineni ise keçiboynuzu pekmezidir. Yapımı oldukça uzun ve meşakkatli olduğu için altın değerinde fiyatı olan keçiboynucu pekmezinin muhteşem bir kan yapıcı özelliği bulunuyor. Öksürüğü anında kesiyor ve balgam sökücü özelliğiyle çocuklar için çok faydalı. Yapımı zor olduğu için dışarıdan hazırı alınan keçiboynuzu pekmezi aslında evde yapıldığında daha çok fayda sağlıyor.  

  • Diğer adıyla harnup pekmezi, sütün 3 katı kadar kalsiyum içeren besin değeri çok yüksek bir lezzet. A, B, B2, B6, D ve E vitaminleri bakımından da oldukça zengin olan keçiboynuzu pekmezinin yapımını sizlerle paylaşıyoruz...

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ TARİFİ:

Keçiboynuzu pekmezi yapmak birçok aşamadan oluşuyor. Bunlardan ilki  keçiboynuzlarını çekiç vb. bir aletle ezmek olacaktır.

İkinci aşamada ise ezilen keçiboynuzları bir kaba ya da miktarına göre bir kazana alınıp üzerini geçene kadar su ile doldurun. 

Su çekilen keçiboynuzları bir iki gün kadar su içerisinde bekletilecektir.

Bu bir iki günün sonunda, üçüncü aşamaya gelindiğinde ıslatılan keçiboynuzları bir tülbente alınır ve kuvvetli bir şekilde sıkılarak suyu ve posası birbirinden ayrılır.

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuz pekmezli cevizli sucuk yerseniz...İLİŞKİLİ HABERKeçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuz pekmezli cevizli sucuk yerseniz...

Bu aşamadan sonra posasından ayrılan keçiboynuzu suyu bir kazana alınır ve çok harlı olmayan bir ateşte kaynatılır.

Bu su yaklaşık yedi sekiz saat boyunca ateşi sürekli kontrol altında tutularak ve karıştırılarak kaynatılmalıdır. 

Yedi sekiz saat kadar karıştırıldıktan sonra elde edilen keçiboynuzu pekmezi soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra da kavanozlara veya uygun saklama kaplarına alınarak şişelenir.

Afiyet olsun...

Sinem Kobal setlere geri dönüyor

İLİŞKİLİ HABER

Sinem Kobal setlere geri dönüyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0