Baklava yufkasından mantarlı börek nasıl yapılır?

Baklavalık yufka ile el açması börek keyfini yaşamak isteyenlere özel mükemmel bir tarif hazırladık. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir börek için baklavalık yufkadan börek tarifini mutlaka denemelisiniz. Baklava yufkasından mantarlı börek yapımını araştırıyor. Sizler için bu nefis böreğin tarifi ve malzemelerini araştırdık.

Baklavalık yufkadan börek tarifi ile hem kolay hem de oldukça lezzetli olan hayalinizdeki böreğe kavuşacaksınız. Baklava yufkasından yapılan bu börek, çıtır çıtır ve enfes bir tada sahiptir. Evlerinizde kolayca yapabileceğiniz hazır baklava yufkasından yapılan, mantarın verdiği nefis tadı ile mutfağınızın vazgeçilmezi olacak bir lezzet. Hem çok lezzetli olan hem de çok kolay hazırlanan bu tarifi denemek isterseniz, yazımızın detaylarını inceleyebilirsiniz. Peki, Baklava yufkasında mantarlı börek nasıl yapılır? Baklava hamurunda mantarlı börek tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Baklava hamurunda mantarlı börek tarifi püf noktası nedir? İşte tüm detaylar:

En kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifi

mantarlı börek

mantarlı börek

BAKLAVA YUFKASINDAN MANTARLI BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

20 adet baklava yufkası
10-12 adet büyük boy mantar
Yarım demet taze soğan
1 tatlı kaşığı çörek otu
200 gram tel peynir
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı susam

baklavalık yufka börek

baklavalık yufka börek

YAPILIŞI

Tereyağını eritip ılınması için bekleyin. Mantarları küp küp doğrayın, taze soğanları halka halka doğrayın. Peynirleri de küçük küçük doğrayın.

Tüm malzemeyi harmanlayın. En son bir yumurta kırın, çörek otunu da katıp karışımın bütünleşmesini sağlayın.

Tercihen baklava yufkasının sığacağı ebatta dikdörtgen tepsiyi yağlayın.

Tepsiye on kat üst üste baklava yufkası serin.

Her katın arasına önce ılınmış tereyağı sürün, sonra da süzgeç yardımı ile incecik bir tabaka halinde nişasta serpin.

mantarlı börek tarifi

mantarlı börek tarifi

Hazırladığınız iç malzemeyi 10. katın üzerine yayın.

Kalan on kat yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son kalan tereyağını yufkaların üzerine yayın.

Bıçak yardımı ile tamamen tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kare kare dilimleyin. Her kare dilimin üzerine susam serpin.

200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0