Efendy Beğendi nasıl yapılır? MasterChef Somer Şef'in Efendy Beğendi tarifi...

İki asır öncesinden Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan Hünkar Beğendi'nin farklı bir formun olan Efendy Beğendi Masterchef yarışmasından sonra merak edilerek araştırılmaya başlandı. MasterChef Türkiye'de Somer şef, Türk klasiği bu lezzetli yemeği kendine özgü dokunuşları ile farklı bir lezzete dönüştürdüğü Efendy Beğendinin en kolay tarifiyazımızda.

Heyecanın hız kesmeden devam ettiği MasterChef Türkiye büyük bir heyecanla izlenmeye devam ediyor. Programda yapılan yemekler ise adeta Google'ın en çok arananlar da listenin en başında. MasterChef yarışmasında kendine has tavrı ile çok beğenilen sunucu Somer şef, Türk klasiği olan Hünkar Beğendi'nin farklı bir formunu Efendy Beğendi olarak yarışmacılara sundu. Yapım aşaması fazla olmasına rağmen pratik bir yemek olan Efendy Beğendi tarifi, yapılışı ve malzemeleri ile haberimizde derledik.

En kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktaları

EFENDY BEĞENDİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kg Dana incik kemiksiz löp et
1 yemek kaşığı Domates salça
1 yemek kaşığı Biber salça
1 adet havuç
3 diş Sarımsak
2 adet Soğan
1 adet Kereviz sapı
20 adet Cherry domates
3 adet Patlıcan
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 Limon
Bir kase Buz
1 tatlı kaşığı Kaymak
1 tatlı kaşığı Quark
Bir tutam Muskat cevizi
70 gr President kaşar peyniri
Tuz
Beyaz biber
2 adet Baklava yufkası
2 dal Taze kekik
70 gr President kaşar peyniri
1 yemek kaşığı Tereyağ

En kolay dana etiyle yapılan yemek tarifleri! Dana eti nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay dana etiyle yapılan yemek tarifleri! Dana eti nasıl pişirilir?

YAPILIŞI

Eti domates hariç diğer tüm malzemeler ile birlikte haşlayın. Haşlanan eti süzün ve didikleyip kenara alın. Etin suyunu da kenara ayırın.

Ayrı bir yerde domatesleri kavurun iyice kavrulan domateslere et suyunu ekleyip kaynatın. Sonra sosunuzu süzüp koyu bir kıvam alana kadar ocakta çektirin.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları limon sıktığınız bol buzlu kaba alın ve dikkatlice üzerinde hiç kabuk kalmayacak şekilde soyup süzgece koyun.

Patlıcanları güzelce kıyın ve tereyağ ile sotelemeye başlayın içine bir kaşık quark ekleyin. Sonra baharatlar ve kaşar peynirini ekleyip ocağın altını kapatınca kaymağı ekleyip beğendinizi hazırlayın.

Baklava yufkasından yemek tabağı kullanarak iki yuvarlak kesin. Bir yufkanın arkasına tereyağ sürün ters çevirip içine kaşar peyniri rendesi ve taze kekiği yerleştirip diğer baklava yufkanızı üzerine kapatın.

Yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsi üzerine baklava hamurunuzu yerleştirin hamurun düz bir şekilde kuruması İçin üzerine bir tepsi daha koyarak 200 derece fırında çıtırdayana dek kızartın.

Muhteşem tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tam kıvamında tavuklu hünkar beğendiİLİŞKİLİ HABERMuhteşem tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tam kıvamında tavuklu hünkar beğendi

Didiklenen etleri tereyağ ve baharatlarla ısıttıktan sonra tabağınızın altına patlıcan beğendiyi üzerine etlerinizi ve domates sosunuzu arzu ettiğiniz gibi tabaklayın en son baklava çıtırını tabağınızın üzerine kapatıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0