Sebzeli wonton çorbası nasıl yapılır? MasterChef sebzeli wonton çorbası tarifi

Chinese in town'da olağanüstü güzel yapılan müthiş çorba olan sebzeli wonton farklı lezzetler denemeyi sevenler için muhteşem olacak. Hamur ve sebzenin birleştirilmesiyle yapılan Çin mutfağına özgü taneli çorba MasterChef 2021’de yapılıyor. Peki sebzeli wonton çorbası nasıl yapılır? Sebzeli wonton çorbasının püf noktaları neler? İşte sorunun yanıtı:

MasterChef 2021’de Çin Mutfağı rüzgarı esiyor. Milyonların merakla izlediği programın sıkı takipçileri neredeyse her konu detaylı bir şekilde araştırıyor. Bu akşama damgasını vuran lezzetlerden Sebzeli Wonton Çorbası tarifi ise en çok merak edilenler arasında yerini aldı.  Sebzeli Wonton çorbası, dünya mutfağında beğenilen tarifler arasında yer alıyor. Sebzenin yanı sıra kıyma ile tatlandırılan Wonton çorba, kısa sürede yapılmasıyla da pratik bir yemektir. Çin mutfağına özgü taneli çorba, farklı lezzet arayışında olanlar için vazgeçilmez bir tercih olacak. Gelin birlikte bu lezzetli çorbayı hazırlayalım:

SEBZELİ WONTON ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

100 gram kıyma
1 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam yağı
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
Karabiber

Hamuru için;

Yeteri kadar un (kulak memesi kıvamında olana kadar)
1 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kaba alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra yaklaşık 20-30 dakika kadar hamurunuzu dinlendirmek için bırakın.

Hamur beklerken soğanları doğrayın ve kıyma, zencefil soya sosu, susam yağı, tuz ve karabiber ile güzelce karıştırın.

Ardından dinlendirdiğiniz hamuru bir oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın ve orta boyutlardaki kare şeklinde hamurunuzu kesmeye başlayın.

Her bir karenin ortasına yeter miktar iç koyun ve üçgen şekli vererek katlayın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0