Amuse-Bouche nedir? MasterChef Amuse-Bouche nasıl yapılır?

Yemek servisinden önce sunulan ve şefin ikramı olan Amuse-Bouche, merak edilmeye başlayan konular arasında yer almaya başladı. MasterChef Türkiye 2020'de dokunulmazlık oyunu öncesi şeflerin yarışmacılardan istediği Amuse-Bouche'nin ne olduğu merak edildi. Peki, Amuse-Bouche nedir? Anlamı ne demek? Sorusunun yanıtı yazımızda.

Amuse-bouche kelimesi, gastronomide kullanılan Fransızca kökenli ve Türkçeye 'ağız eğlencesi' ya da 'damak hoşluğu' olarak geçen bir terimdir. Genellikle kaşıkla sunulan, şefin yaratıcılığını ortaya koyan ancak ana yemek önüne geçmeyen atıştırmalıklarına verilen bu isim Türkçe'de "Ağız Eğlenceliği" ya da "Damak Hoşluğu" diye çevrilebilir. Kaşık üzerinde sunulan ve şefin estetik yaratıcılığını konukların ve ana yemeğin önüne geçmeden ortaya koymasını sağlayan bir çeşit aperatiftir.

Bir şefin yeteneklerini ve ideallerini küçük ısırıklara dönüştürmesi olarak da tanımlayabileceğimiz “Amuse-bouche” tamamen müessesenin ikramı olarak sunulur ve menüde bulunmaz. Ana yemek siparişi alındıktan hemen sonra servis edilmesi uygun düşer.

MasterChef Türkiye'de adı geçen Amuse-bouche, genellikle uzakdoğu usülü çorba kaşıkları bu yemeklerin sunumları için tercih sebebidir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0