Tandır çorbası nasıl yapılır? Afyon’un meşhur tandır çorbası tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tandır çorbası Afyon'a ait geleneksel bir çorbadır. Afyon yöresinde sıklıkla yapılan bu enfes çorbayı sıcak sıcak içmelisiniz. Peki tandır çorbası nasıl yapılır? Tandır çorbası püf noktaları nelerdir? İşte cevabı:

Hem besleyici hem de sağlıklı olduğu için her sofrada ayrı bir yeri olan çorbalar yaz kış demeden tüketiliyor. Tandır çorbası da o nefis tatlardan biri. İçerisindeki etlerden dolayı kıvamıyla damaklarda iz bırakan muhteşem tandır çorbasını sizlerde evde pişirmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz. Afyon, Konya, Nevşehir ve İç Anadolu'nun bazı illerine ait bu yöresel lezzet; ekşili, sütlü ya da salçalı yapılabilmektedir. Bizim sunacağımız Afyon tandır çorba tarifi ise Afyon mutfağının muhteşem lezzetlerinden olup tadı düğün çorbasına benzemektedir. Afyon davet yemeklerinde sıralı yemek kültürü vardır.

  • Çorbadan başlayıp sırasıyla afyon kebabı, badılcan yemeği tatlısı bu arada sunulan tatlıya ara gazı denir, tavuklu pilavı, dolması, sarmalar, tekrar tatlı ve en sona bamya yemeği ikram edilir. Bamyanın en sona ikram edilmesinin nedeni sindirime yardımcı enzimler salgılanmasıdır. İşte bu sıralı yemeklerden ilki sakala çarpan ya da afyon tandır çorbasıdır. Bu nefis yöresel lezzeti mutlaka evde deneyiniz.

Yeşil mercimek çorbası kilo aldırır mı? Kalorisi az mercimek çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERYeşil mercimek çorbası kilo aldırır mı? Kalorisi az mercimek çorbası tarifi

En kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktası

TANDIR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram et (az yağlı)
2 adet yumurta
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

YAPILIŞI

İlk olarak eti kavurun.

Üzerine su ekleyip haşlayın.

Etler haşlandıktan sonra didikleyin.

Etin suyunu da süzerek ayrı bir tencereye alın.

Su kaynayınca pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Diğer taraftan da yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın.

Muradiye çorbası nedir? Muradiye çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMuradiye çorbası nedir? Muradiye çorbası nasıl yapılır?

Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. Çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

Önceden hazırlanan eti de çorbaya ekleyip bir süre kaynatın ve ocaktan alın.

Üzerine de tereyağlı pul biberli sosu gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0