En kolay vişne komposto nasıl yapılır? Berrak vişne komposto tarifi

Yaz günlerde buz gibi servis edilen komposto, hem şifalı hem de damaklarda iz bırakıyor. Tam da mevsimi olan vişneden muhteşem bir komposto yapmak isterseniz bugünkü yazımızı inceleyebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan vişne kompostosu, soğuk soğuk içildiği taktirde içinizi ferahlatan bir lezzete sahip.

Vişne, gülgiller familyasından kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyve türüdür. Görünümüyle kirazla karıştırılan vişne; tadının biraz ekşiliği, yapraklarının ve meyvelerinin de daha küçük olması ile ayırt edilebilir. Daha çok reçel ve marmelat yapımında kullanılan vişnenin de diğer birçok meyve gibi sayısız faydası bulunuyor. Vişneden muhteşem bir komposto yapmaya ne dersiniz? Çocuklarınıza dışarıdan meyve suyu almak yerine vişneden komposto yaparak vitamin almasını sağlayabilirsiniz. Peki vişne komposto nasıl yapılır?

VİŞNE KOMPOSTO TARİFİ:

MALZEMELER

800 gram vişne
2 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

vişne komposto

vişne komposto

YAPILIŞI

Taze vişne kullanacaksanız çekirdeklerini çıkarmayın; eğer dondurulmuş vişne kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyebilirsiniz.

Dağılmaması için vişneleri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin ve kompostoyu kısık ateşte pişirin.

Sap kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız vişnelerin suyunu süzdürün ardından su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.

Kaynamaya başlayan şerbet karışımına vişne tanelerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0