En pratik patlıcan silkme nasıl yapılır? Patlıcan silkmenin püf noktaları

Yaz aylarında yapılabilecek en hafif ,en kolay ,en lezzetli zeytinyağlı bir yemek olan patlıcan silkme çiğden pişiyor. Yapımı çok kolay olan patlıcan silkme, ister sulu isterseniz de az sulu şekilde yapabilirsiniz. Gelin birlikte patlıcan silkme tarifini hazırlayalım...

Patlıcan mutfaklarda aygın olarak kullanılan bir sebze türüdür. Özellikle doyurucu özelliğinden dolayı vejetaryenler tarafından tercih edilir. Kendine has tadı yanında patlıcanın sağlı açısıdından bir çok faydası vardır. Beyinde meydana gelen hasarlı hücrelerin onarımın ave hücrelerin korunmasına yardımcı olan bu sebze ile birbirinden farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetlerden biri de patlıcan silkme. Silkme yemeği Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen bir tür ve sıcak servis edilen yemektir. İri doğranmış sebzelerle (tencerede tutup silkeleyerek) yapılan patlıcan silkmesi de aşırı basit. Sebzeler çiğden ve tamamen kendi suyu ile pişiyor.Özellikle bir gün beklediğinde tadından yenmiyor. Tencereye hiç kaşık girmiyor.Karıştırmak için tencere iki kulpundan tutup silkeleniyor. Adını da bundan alıyor. Peki patlıcan silkme nasıl yapılır? İşte tarifi:

PATLICAN SİLKME TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram patlıcan
3 adet çarliston biber
2 adet orta boy kuru soğan
6 diş sarımsak
6 adet domates
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanları pijama şeklinde olarak soyun, daha sonra 2 santim (bir parmak kalınlığında) doğrayın.

Daha sonra patlıcanlarınızı tuzlu suya koyup bekletin.

Soğanları ve biberleri  yemeklik doğrayın. Sarımsağı küçük küçük doğrayın. 

Tencereye ilk önce, soğanı, sarımsağı, biberleri, patlıcanları, en üste yemeklik doğradığınız domatesleri ilave ederek üstüne şekeri ve tuzu serpin.

Zeytinyağını gezdirin, tencerenin kapağını kapatarak ocağa koyun. 

İlk etapta yüksek ısıda ocağı açınız fakat yemek kaynar kaynamaz ocağın altını kısın.

Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp dilediğiniz şekilde servis edebilir; sunum için yanına yoğurt ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0