Istakozlu ravioli nasıl yapılır? Ravioli tarifi, ıstakozun püf noktası!

MasterChef 2020'de eleme heyecanında yarışmacılardan istenen yemek ıstakozlu ravioli oldu. Danilo Şefin özel tarifi "kesilmemiş deniz esintisi" adlı bu yemek nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz.

Ravioli ince makarna hamuruyla sarılmış bir dolgu içeren bir makarna türüdür. İsteğe göre içerisindeki dolgular da değişebilir. İtalyan mutfağında geleneksel bir yiyecek olarak sunulan ravioli, normal mantıdan farklı et suyu ya da sosla servis edilmesidir. TV8 kanalında yer alan ve milyonların izlediği Masterchef yarışmasında Istakozlu ravioli geceye damgasını vurdu. MasterClasslar ışığında eleme adaylarının adeta bir sınava tabi tutulduğu son eleme etabında, en başarılı tabağı çıkarmak isteyen yarışmacılar kıran kırana bir mücadele verdi ve ıstakozlu ravioliyi şeflere sundu. Peki, ıstakozlu ravioli nasıl yapılır? İşte, detaylar!

ISTAKOZLU RAVİOLİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağı un;
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;

Istakoz (yetecek kadar)
1-2 dal ince kıyılmış taze fesleğen
Tuz

Üzeri için;

1 yumurta akı
1-2 dal taze fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kiraz domates

YAPILIŞI

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun.  Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Bu esnada peynirli harcı hazırlayın. Bir kapta ıstakoz, kıyılmış taze fesleğen ve baharatları karıştırın ve ardından hamuru üçe bölüp yuvarlayın. Çok az un serperek merdane yardımıyla açın. Üzerine yumurta akı sürün.

Harçtan bir tatlı kaşığı alarak hamurun yarısına aktarın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Tırtıklı bıçak ile kare şeklinde kesin.

Tencerede yeteri kadar su kaynatın. Hazırladığınız raviolileri tencereye alıp 4-5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin.

Haşladığınız raviolileri tavaya ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine fesleğen yaprakları, ikiye kesilmiş kiraz domates ekleyip harmanlayın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0