Krem patiseri (Cream Patisserie) nedir? Krem patiseri nerelerde kullanılır?

Meşhur tatlıcıların pastacı kreması olarak da adlandırdığı krem patiseri kolay gözükse de doğru şekilde yapmak büyük çaba gerektirir. İçerisinde malzemeleri doğru bir şekilde kullanarak krem patiseri yapmak isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adıdır. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme. Pastacı kremaları olarak bilinen kremalar özellikle pasta yapan kişiler ve pastane sektörü tarafından sürekli olarak tercih edilmektedir.Sizlerde bu pastacı kremalarını evlerinizde yapabilir veya dışarıdan hazır olarak bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Süt, tereyağ, un, yumurta gibi malzemelerin oluşumunu sağlayan özel bir lezzet olan krem patiseri, bütün mutfaklarda yerini almıştır. Torpil, ekler, sufle, pasta, tart ve kurabiyelerin arasına dolgu olarak kullanılmaktadır. hem tek başına hem de krem şanti ile karıştırılarak krem patiseriyi kullanabilirsiniz.

  •  Buzdolabın da 3 ve 4 gün kalabilen bir kremadır. Kokusu ve kıvamı hoş olan güzel tadı olan bu ürün içindeki vanilya aroması ile tatlandırıcı olarak kullanılır. Renk olarak tam anlamıyla beyaz değildir.  Sarımsı ve kıvamlı yapısı vardır. Peki evde krem patiseri nasıl yapılır? İşte yapımı:

KREM PATİSERİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
250 gram toz şeker
60 gram nişasta
30 gram un
12 adet yumurta sarısı
1 adet çubuk vanilya
30 gram tereyağı

İsteğe göre;

300 gram krema

YAPILIŞI

Süt, tereyağı ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.

Kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtın.

Diğer malzemeleri de ilave edin ve hepsini iyice karıştırın.

Kremayı süzüp yeniden ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğuması için başka bir kaba aktarın.

Arzu ederseniz 300 gram kremayı iyice çırpın ve hazırladığınız malzemeye yedirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0