En kolay badem unu nasıl yapılır? Evde badem unu yapmanın püf noktaları

Badem ununa ise son zamanlarda sık sık rastlar olduk. Vegan beslenenler için bir nimet olan badem unu, sağlıklı açısından da uzmanların önerdiği besinler arasındadır. Bu un sayesinde deneyeceğiniz tariflerin kalorisi düşük, lezzeti yüksek olacaktır. Peki evde badem unu nasıl yapılır? Badem unu yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Badem, vegan beslenmesinde sıkça tüketilen bir besindir. Badem bazı durumlarda un haline getirilerek kullanılır. Badem unuyla hazırlanan tarifler lezzetli olduğu kadar da sağlıklıdır. Un türleri arasında düşük kalorisiyle dikkat çeken badem unu, tıpkı beyaz un gibi bir dokuya sahiptir. Diyet tariflerle beslenenler için de alternatif bir un türü olan badem unu kabuğu tamamen soyulmuş bademlerin öğütülmesi ile elde edilir. Badem unu gluten içermediği için glutene karşı hassasiyeti olanlar tarafından da güvenle tüketilir. Bademin iki çeşidi vardır: Biri “acı badem” adı ile anılan ve yenilmeyen (Yenilmesi durumunda zehirlenmeye yol açar.) diğeri ise kuru yemiş olarak da tükettiğimiz “tatlı badem”dir.  Kaliforniya Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalara göre, badem ununun bir bardağı yaklaşık 90 adet badem içeriyor ve vücudunuzun günlük E vitamini gereksinimini %100’ünden fazlasını sağlıyor. Sağlıklı yağların, makro ve mikro besin maddelerinin kombinasyonu olan badem unu enerji seviyenizi de yükseltmeye yardımcı oluyor. Kurabiye, ekmek ya da pasta yapımında kullanabileceğiniz badem ununu evde hazırlamaksa oldukça kolay.

Badem sütü nasıl yapılır? Badem sütünün evde yapımıİLİŞKİLİ HABERBadem sütü nasıl yapılır? Badem sütünün evde yapımı

BADEM UNU TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı badem
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Bademleri geceden ıslamamız gerekiyor.

Derin kap için koyduğunuz suyun içerisini bademleri koyun ve bir gece bekletin.

Bademler ertesi gün kabuğu soyulacak kıvama gelecektir.

Kabuklarını soyduğunuz bademleri soğuk sudan geçirin.

Ardından karıştırma kabına 3 su bardağı suyu koyun ve üzerine bademleri ekleyin.

Karıştırıcıda yaklaşık 3 dakika boyunca yüksek devirde karıştırın.

Daha sonra içerisine tarçını da ekleyip bir kez daha karıştırın.

Karışımı ince bir süzgeçten geçirin ve posasını iyice sıkarak sütünü çıkarın.

Bu sütü de lezzetli kahveleriniz için kullanabilirsiniz.

Suyunu tamamen sıktığınız badem tortusunu fırın tepsisine serin.

Tamamen kuruyana kadar fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız karışımı tekrar blenderdan geçirerek daha da ince hale getirebilirsiniz.

Badem ununuz hazır.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0